'Milano ve Roma uçuşları İzmir ekonomisi için önemli bir adım '

'Milano ve Roma uçuşları İzmir ekonomisi için önemli bir adım '
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Roma Kültür Tanıtma Müşavirliği, Movenpick İzmir Oteli ve TÜRSAB İzmir işbirliğiyle İtalya’dan gelen 20 kişilik gazeteci heyetini ağırlıyor.


Roma ve Milano’dan gelen İtalya’nın önemli medya kuruluşlarının temsilcileri 4 gün boyunca İzmir ve çevresini tüm yönleriyle tanıyacak. SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs’ta başlayan İzmir-Milano ve İzmir-Roma uçuşlarının, İzmir’in İtalya ile sahip olduğu hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

'İZMİR'İ ORTA MESAFEDEKİ ÖNEMLİ DESTİNASYONLARA BAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ'

19 Mayıs akşamı İtalyan gazeteciler onuruna bir yemek veren SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, İtalyan basınının bu ziyaretinin İzmir için çok önemli olduğunu belirterek, “SunExpress olarak, orta uçuş mesafesinde İzmir’i bağlamadığımız önemli bir destinasyon kalmasın diye çalışıyoruz.  İzmir, tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyeli ile bunu fazlası ile hak ediyor. Bizim bu hedefimiz doğrultusunda bu potansiyel daha fazla ön plana çıkacaktır” dedi.

“Bu hedeflerimiz doğrultusunda 2012 yılında İzmir’i HUB (aktarma merkezi) ilan ettik ve her geçen gün İzmir’deki uçuş ağımızı genişletiyoruz” diyen Aydın, şöyle konuştu:  “Daha önce 2015 yaz başlangıcıyla 5 yeni dış hat destinasyonuna daha uçmaya başlayacağımızı belirtmiştik. 1 Mayıs itibariyle Roma ve Milano karşılıklı uçuşlarına başladık. Haziran’da Belçika’da Brüksel ve Fransa’da Toulouse’a, Temmuz’da ise İngiltere’de Londra’ya uçmaya başlayacağız. 2015 yaz sezonuyla beraber İzmir’den uçtuğumuz ülke sayısını 12’ye, dış hat destinasyon sayısını da 30’a çıkardık. Bu destinasyonlara da haftada 118 tarifeli uçuş gerçekleştiriyoruz.” 

İtalyan gazetecilere, İtalya’da İzmir’i her yönüyle tanıtmalarının önemli olduğunu söyleyen Aydın, “İzmir ve İtalya arasında köklü bir geçmiş var. Halen İzmir’de önemli sayıda levanten yaşamakta. Bunun yanı sıra, İzmir ve çevresinde birçok İtalyan şirketi mevcut, İzmir’de bulunan direkt yabancı yatırım şirketleri arasında İtalya, yüzde 7’lik bir pay ile 4. sırada.  Birinci olmaması için hiçbir neden yok, zira artık direkt uçuşlarımız da var” dedi.

'GAZETECİLERİN ŞEHRİMİZLE İLGİLİ ALGISI ÇOK ÖNEMLİ'

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da, İzmir’in her anlamda hak ettiği noktaya ulaşması için tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, “İtalya’dan gelen gazeteci heyeti İzmir’de ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gazetecilerin şehrimizle ilgili algısı çok önemli, çünkü onların yazdıkları ve paylaştıklarıyla toplumda bir algı oluşuyor. Bu çalışmaların sonucunda İzmir’e gelen İtalyan turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz. “ şeklinde konuştu.


Bu Haber 20.05.2015 - 11:03:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.