MICE acenteleri güçlerini birleştirdi

MICE acenteleri güçlerini birleştirdi
Türkiye'nin elde ettiği ettiği turizm gelirlerinde önemli bir paya sahip olan MICE sektörü bir dernek çatısı altında birleşti.


Sektör profesyonellerinin bir araya gelerek kurduğu Uluslararası MICE Derneği, sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumları Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn'da bir araya getirdi. Dernek Mart ayında tüm sektör paydaşlarının bir arada olacağı özel bir etkinlik de yapacak.

Sektörün geleceği için yapılabileceklerin tartışıldığı gecede konuşma yapan Uluslararası MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Söyler, “Çıkacağımız bu yolda sektörün gelişimine yönelik projeler üreterek, üyelerimizin de bu projeler içinde yer almasını sağlayacağız. Ayrıca, derneğimizin öncelikleri arasında üye ve sektör paydaşlarının sorunlarına çözüm üretilmesi ön planda yer alacak” dedi.

''MICE SEKTÖRÜ UZUN VADELİ PLANLAMA GEREKTİRİYOR''

Türkiye’nin mevcut durumunu kongre turizmi açısından değerlendiren Söyler,” Türkiye’nin geçirdiği zor süreç en çok uluslararası organizasyonları etkiledi. 2016’da Türkiye’nin bu konuda kan kaybı yaşadığını belirtmeliyiz. Biz de derneği sektörün kanayan yaralarını durdurmanın yanı sıra çok daha güçlü hale gelebilmesi için kurduk. Ancak bu noktada şunu belirtmeliyiz ki MICE sektöründe diğer turizm alanlarından farklı olarak uzun vadede planlama ve karar süreci gerekiyor. Sektörün yararına olabilecek tüm çalışmalarda ve projelerde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalışabileceğimiz mesajını da vermek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

''OLUMSUZLUKLARIN 2017,2018 VE 2019'DA DA SÜRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ''

Gecede konuşma yapan Uluslarası MICE Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt ise şunları söyledi:

“Derneği Türkiye’de MICE sektörüne hizmet veren üye ve paydaşların tek çatı altında toplanmak, sektörü doğru yönlendirmek,  geleceğe hazırlamak, daha etkin ve donanımlı bir örgütsel yapılanma sağlayabilmek amacıyla kurduk. Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi daha hızlı atlatabilmesi için yurt dışında yapılacak çalışmaların ve tanıtımların hızlandırılması gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz ve bu çalışmaların artırarak devam edeceğini düşünüyoruz. Aksi taktirde MICE dahil turizmin pek çok alanında yaşanan olumsuzlukların 2017, 2018 ve 2019’da süreceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin çok özel bir dönemden geçtiği göz önüne alınarak, çalışmaların dozunun daha da artırılması gerekiyor.”


Bu Haber 20.01.2017 - 12:12:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.