Mete Vardar: Jolly Tur global oyuncuların arasına girecek

Mete Vardar: Jolly Tur global oyuncuların arasına girecek
İstanbul Kongre Merkezi- ICC’de kapılarını açan Ace of MICE Fuarı'na katılan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, şirketlerinin MICE alanındaki faaliyetleri ve Jolly Tur'un hedefleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.


TurizmGüncel


Jolly Tur'un bu yıl 30. yılını kutladığına dikkat çeken Mete Vardar, ''Sektörde bir çok şeyin öncüsü olduk. Jolly ilk kuruluş yıllarında MICE alanında Türkiye’ye pek çok yenilik getiren, esas kuruluş amaçlarının başında MICE yapılanması olan bir şirket. Bu uzun yıllar böyle devam etti. Pek çok alanda ilk kongreyi biz yaptık.'' dedi.

Jolly Tur'un bu yıl 1 milyon tatilci hedeflediğini kaydeden Vardar, ''2012 yılında bir karar aldık, Jolly MICE adı altında yeni bir yapılanmaya gittik. Jolly MICE kendi yapılanması, kendi bütçesi ve kendi yönetimiyle apayrı bir şirket pozisyonuna geldi.'' şeklinde konuştu.

''EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ''

Kısa zamanda MICE alanında Türkiye’nin lider şirketlerinden bir tanesi olduklarını ifade eden Vardar, ''Bu işi MICE direktörümüz Deniz Süzen yürütüyor. Altında da 40 kişilik bir ekibimiz var. MICE sektöründe bu kadar geniş bir ekip daha yok. Bu alanda lider olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.

Vardar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''Yalnızca fiyatla değil, hizmetimiz ve toplantı ve etkinlik organizasyonlarında misafirlerimize sunduğumuz yeniliklerle ayrışıyoruz.  Sektöre farklı bir hava getirerek büyümeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan daralmaya rağmen biz MICE’ta yüzde 70 oranında büyüdük ve 200’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdik. Bu Türk turizmi için çok önemli. Amacımız pastadan pay almak değil, pastayı daha fazla genişletebilmek. Jolly Tur her zaman yeniliklerin operatörü oldu. MICE’ta da kendimize güveniyoruz ve sektöre çok fazla yenilik katabileceğimizi düşünüyoruz.

2017 yılında yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl da yüzde 30 büyüme hedefledik, ancak yüzde 70’e ulaştık. Büyük bir sorun yaşanmazsa, büyüme hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum.

''JOLLY TUR GLOBAL ANLAMDA BÜYÜK OYUNCULARIN ARASINA GİRECEK''

2017 Jolly Tur olarak baştan sona yenilendiğimiz bir yıl olacak. Biz bunu Türkiye’ye bir borç olarak görüyoruz. Elbette işimiz para kazanmak ancak bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. 2017 eylül itibarıyla bu değişim başlayacak ve Jolly Tur’u yalnızca ülkede değil, global anlamda da büyük oyuncuların arasında göreceksiniz.

Teknolojiye büyük bir bütçe ayırdık. Turizm değişiyor, misafir profili değişiyor. Buna ayak uydurmak zorundayız ki rekabet edebilelim. Eylül ayından itibaren bu geçişi çok net bir şekilde göreceksiniz.

''MICE CİROMUZU YÜZDE 10'DAN 15'E ÇIKARACAĞIZ''

Jolly MICE, ayrı bir tur operatörü gibi çalışıyor. İç pazar için ayrı, yurt dışı için ayrı ekiplerimiz var. Hizmet verdiğimiz firmaların tüm etkinliklerini, dünyanın neresinde olursa olsun biz yapıyoruz. Etkinlik kökenli, ortalama tecrübesi 20 yıl olan bir ekibimiz var. Yurt dışından genelde etkinlik almıyoruz ancak her yıl düzenlediğimiz bir etkinlik var. MICE’ın ciromuzdaki payı şu anda yüzde 10. Bunu yüzde 15’lere çıkarmaya çalışıyoruz.

''BELKİ YÜZDE 300 BÜYÜYECEKTİK''

Biz Jolly MICE olarak  2016 yılında oldukça önemli bir büyüme elde etsek de, genel anlamda toplantı ve kongre sektörünün kayıp yaşadığını ve genel anlamda yüzde 60 oranında küçüldüğünü biliyoruz. Bu durumlar yaşanmasa belki Jolly olarak yüzde 300 büyüyecektik...

''BÖYLE DÖNEMLERDE GÜVEN VEREN MARKALAR DAHA ETKİN OLUYOR''

Bizim bu kadar kötü bir yılda elde ettiğimiz başarı, hem Jolly Tur’un marka gücünün hem de 5 senedir MICE alanına yaptığımız yatırımların meyvesi oldu. Böyle dönemlerde güven veren markalar daha etkin olma şansı yakalıyor. Bu sadece turizm sektörü için değil, pek çok sektör için de geçerli. Geçtiğimiz yılın bazı şeyler açısından eleme yılı olduğunu söyleyebiliriz. Müşterisine kaliteli hizmeti doğru şekilde sunan pek çok otel geçtiğimiz yıl güzel bir yıl geçirdi, diğerleri ise maalesef elendi...

''2017'NİN İLK 2 AYI GEÇEN YILA KIYASLA DAHA İYİ''

2017 yılına bakarsak, ilk iki ayın geçtiğimiz seneye göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye çok güçlü ve eşsiz bir ülke. O yüzden umut ediyorum ki kısa zaman içerisinde turizm alanında hak ettiği yeri bulacaktır.

''TÜRKİYE'YE VERGİ VERMEYENLERLE REKABET EDİYORUZ''

Ülkemizde vergi vermeyen, yatırımı olmayan şirketlerle rekabet etmek durumundayız. Teknoloji alanında yapacağımız yatırımlar sonucu sadece yurt içinde değil, yurt dışında da hizmet vermeye hazırız. Otel, uçak gibi hizmetler sunarak elektronik paketleme ile yurt dışında da hizmet sunacağız. Jollytur.com üzerinden yapılacak. Pek çok dilde hizmet vereceğiz.





Bu Haber 22.02.2017 - 14:38:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.