Merkel-Yıldırım görüşmesinin ardından Alman gazeteci serbest bırakıldı

Merkel-Yıldırım görüşmesinin ardından Alman gazeteci serbest bırakıldı
27 Şubat 2017 tarihinde terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanığa sevk etmekten tutuklanan Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Angela Merkel ile Binali Yıldırım'ın görüşmesinin ardından serbest bırakıldı.


Türkiye'de bir yıla yakın bir süredir tutuklu bulunan Alman Die Welt gszetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı.



Deniz Yücel'in tutuklanması, Türkiye ile Almanya arasında uzun döneme yayılan bir krize neden olmuş ve Alman Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına defalarca 'Türkiye'ye gitmeyin' tavsiyesinde bulunmuştu.

''ÖRGÜT PROPAGANDASI, KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK''

Hakkında "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yücel, mahkemenin iddianameyi kabulüyle tahliye edildi. Tahliye ile ilgili Almanya'dan ilk açıklama geldi. Alman Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Yücel'in tahliye edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Almanya Başbakanı Merkel ise "Deniz Yücel'in serbest bırakılmasından memnunum" ifadelerini kullandı.

İDDİANAME 1 YIL SONRA HAZIRLANDI

Yaklaşık 1 yıl sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Deniz Yücel’in Alman Die Welt Gazetesi’nde Almanca dilinde suç teşkil eden bir kısım yazılar yazdığı belirtildi. Yücel’in 19.06.2017 tarihinde PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu şahısların söylemleri olduğu iddia edilen bir yazı yazdığı anlatılan iddianamede, “Terör örgütü mensubu olan bu kişilerle ilgili, ‘Rütbeli bir PKK komutanı’ ve ‘PKK’nın başkomutanı Abdullah Öcalan’ şeklinde övücü mahiyette ibareler kullanarak PKK/KCK silahlı terör örgütü sözde ideolojisi, lideri ve sembolleri üzerinde yüceltme maksadıyla söylemde bulunduğu” ifadeleri kullanıldı.

'FETÖ VE PKK PROPAGANDASINI YAPTI'

Hürriyet'te yer alan habere göre, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası yazdığı, “Sorumluların kim oldukları hala gizliliğini koruyor, bu darbeyi düzenleyenin Erdoğan’ın Amerika’da yaşayan eski ortağı Fetullah Gülen’in destekçileri olduğuna dair kesin kanıt bulunmuyor” şeklindeki yazısına da yer verilen iddianamede, “Bu suretle de atılı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandası suçunu işlediği..” denildi. İddianamede Yücel’in 6 Kasım 2017 tarihinde yazdığı PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonlar için, “Etnik Temizlik” başlıklı yazısı ile ve PKK/KCK’nın sözde lider Cemil Bayık ile yaptığı röportajda örgütü meşru ve siyasi bir yapıymış gibi gösterdiği belirtilerek PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi.




Bu Haber 16.02.2018 - 16:19:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.