Merkel Türkiye politikasına AB ülkelerini de dahil etmeye çalışıyor

Merkel Türkiye politikasına AB ülkelerini de dahil etmeye çalışıyor
Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB ülkelerini Türkiye'ye uygulanacak politikalarda ayrlığa düşmemeleri konusunda uyardı.



24 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesi Almanya Federal Meclisi'nin genel kuruluna konuşan Angela Merkel, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye uyarısında bulundu.

''AYRILIĞA DÜŞMEYİN!''

DW Türkçe'de yer alan habere göre Merkel AB ülkelerini "bundan böyle Türkiye'ye uygulanacak politikada ayrılığa düşmemeleri" uyarısında bulundu. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri önünde gelecekteki Türkiye politikası hakkında kavgaya tutuşmamız kadar hayret verici bir şey olamaz" diyen Merkel, böyle bir durumun AB'nin pozisyonunu dramatik bir şekilde zayıflatacağını döyledi. 

''KONUYU EKİM AYINDA AB LİDERLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİM''

Alman vatandaşlarının Türkiye'de tutuklanmasının kendilerini Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri gözden geçirmeye sevk ettiğini belirten Angela Merkel, konuyu ekim ayındaki olağan AB devlet ve hükümet başkanları zirvesinde ortak ülkelerin liderleriyle görüşeceğini ve Türkiye ile birlik arasındaki tam üyelik müzakerelerine son verilmesini de gündeme getireceğini söyledi. "Bu kararlı ama iyi düşünülmüş şekilde atılması gereken bir adımdır", diyen Merkel, Türkiye ile ilişkilerin stratejik özellik taşıdığını da sözlerine ekledi. Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel başkanı Martin Schulz başbakanlığa seçildiği takdirde üyelik görüşmelerine son verilmesine çalışacağını söylemişti.



Bu Haber 05.09.2017 - 15:19:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.