Meeting Point Türkiye: Kış satışları kötü gidiyor ama...

Meeting Point Türkiye: Kış satışları kötü gidiyor ama...
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, FTI Group'un incoming acente ağı kuruluşu Meeting Point’in Türkiye Genel Müdürü Kamil Özil ve Türkiye Kontrat Direktörü Asiye Tunçalp ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede şirket perspektifinden önemli bilgiler veren Özil, grubun 2017 yılındaki hedeflerini ve Alanya hakkındaki planlarını anlattı.



''Turizmdeki gelişmeleri kendi açımızdan ele almak gerekirse zor bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bu zor şartların üstesinden gelebilmek için ciddi çaba sarf ediyoruz.'' diyen Özil, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Antalya turizmine son ana kadar güven duyuyoruz. Şirket sahipleri ve yatırımcılar bu güven ortamını üst düzeyde tutuyorlar. Bize de bu güvenin karşılığında partnerlerimizin de desteğiyle canla başla çalışmak düşüyor ve birçok zorluğun üstesinden böylelikle gelebiliyoruz. Hedeflemiş olduğumuz bir milyon yolcuyu bu sene yüksek ihtimalle yakalayacağız ya da çok yakın bir seviyeye ulaşacağız. Geçen yılki hedefimiz de bir milyon yolcuydu fakat 800 bin yolcuda kalmıştık. 2017 yılı şu anki satışlarımız 820 bin seviyesini aştı. Son bir hafta içinde Avrupa’da kriz hissetsek de satışlar yeniden hareketlenmeye başladı.

'FTI'IN KIŞ KATALOĞUNUN KAPAK RESMİ ALANYA'

Önümüzde bir kış sezonu var ve kış sezonu satışları olumsuz seyrediyor. Fakat bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Alanya bu konuda önemli rol oynuyor. Kış döneminde misafirlere hizmet sunma anlamında Alanya, Antalya bölgeleri içinde avantajlı durumda. Alanya kışın da yaşayan bir şehir. Bu hareketliliği Almanya’da ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. FTI’nin kış kataloğunda Alanya resmi kullandık. Geçen yıl Alanya satışlarında sıkıntılar yaşamıştık. Bu sene Alanya’yı daha fazla desteklemek istiyoruz. FTI Group Orta Avrupa’da Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa’nın yanında Hollanda’da da faaliyetlerine başladı. Fakat Hollanda’daki yaşanan krizden biz de etkilendik. Şu anda istediğimiz yerlerde değiliz fakat önümüzdeki yıllarda bu pazarlarda da FTI’nin önemli bir paya sahip olacağına inanıyoruz. Şu anki yapılanmamız ve kontratlarımız da bu yönde yapılıyor. Almanya pazar liderliğini büyük ölçüde almış durumdayız. Bunu Fransa’da ve Hollanda’da nasıl geliştiririz diye çalışmalar yapıyoruz.''

'ALANYA’DA OTEL YATIRIMI PLANLIYORUZ'

''Alanya için daha fazla çalışmak istiyoruz.'' diyen Özil, ''Özellikle ALTAV ile daha büyük projelerde ortak hareket etmek istiyoruz. Almanya’da Alanya’nın güvenli bir tatil şehri olduğunu birlikte hareket ederek daha iyi anlatabiliriz. İngilizlerin Antalya şehrine daha fazla gelebilmeleri için uçak ayağının güçlenmesi gerekli. İngiltere pazarında Alanya için ciddi ilerlemeler sağlıyoruz. Otel partnerlerimizle birlikte hareket ediyoruz. İlerleyen dönemde Alanya’da otel yatırımı planlıyoruz. Bu da bizim konsantrasyonumuzu arttıracak.'' ifadelerini kullandı.


Bu Haber 08.08.2017 - 09:42:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.