Marmaris'teki satılık adaya alıcı çıkmadı

Marmaris'teki satılık adaya alıcı çıkmadı
Marmaris'te mahkeme kanalıyla kıymetinin yarı fiyatına ikinci kez satışa çıkartılan Çiftlik Adası'na alıcı çıkmadı.

 
İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Bayır Mahallesi açığında bulunan 80 bin metrekare yüzölçüme sahip adanın 27 bin 620 metrekarelik tapulu kısmı, mirasçılar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle satışa çıkartıldı.
 
Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesi kanalıyla icra yoluyla yapılan satışın ihalesi, Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirildi. Açık artırma ilanında kıymeti 17 milyon 686 bin lira olarak belirtilen arazi, 8 milyon 863 bin lira açılış bedeliyle satışa sunuldu.
 
İkinci kez gerçekleştirilen ihalede teklif veren olmadığı için satış iptal oldu. Adanın yeniden ihaleye çıkartılabilmesi için mirasçıların mahkemeye başvurarak, yeniden satış isteğinde bulunması gerektiği belirtildi.
 
Kıyıya 150 metre uzaklıktaki adadaki tapulu kısım dışında kalan yerler kayalık olduğu için kullanıma uygun olmadığı kaydedildi. Bu nedenle söz konusu araziyi satın alanın, tüm adanın sahibi gibi olacağı bildirildi.
 
Daha önce emlakçılar tarafından satışa çıkarılan adaya bugüne kadar yerli ve yabancı birçok iş adamının talip olduğu ancak uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi.
 
Güney cephesi Rodos Adası, batı cephesi Çiftlik Koyu'na bakan adaya iki iskeleden giriş yapılıyor. Arazide, bir dubleks bina, misafirhane, iki hizmetli evi, atölye, Jeneratör odası, bir yüzme havuzu, üç sulama havuzu, binlerce çam, sığla, incir, zeytin ve nar ağaçları bulunuyor. (Milliyet)


Bu Haber 13.09.2014 - 11:06:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.