'Marmaris cennet gibi bir yer, iyi pazarlamayı beceremiyoruz'

'Marmaris cennet gibi bir yer, iyi pazarlamayı beceremiyoruz'
GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Marmaris turizminin son durumunu ve yeni dönemde yapacakları çalışmaları TurizmGüncel'e değerlendirdi.


Leyla Durmaz - TurizmGüncel

Rus turist sayısındaki düşüşün Marmaris'i Antalya kadar etkilemediğini ancak genel olarak kötü bir turizm sezonu geçirdiğimizi söyleyen GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Genel olarak zor ve kötü bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim ancak karamsar değiliz, canla başla mücadeleye devam ediyoruz.” dedi.

Marmaris'in iyi tanıtılamadığını belirten Bülent Bülbüloğlu, "Ege Bölgesi, Akdeniz'den farklı dinamiklere sahip. Marmaris'i Antalya ile karşılaştırmak yanlış olur. Bizim 2 bin odalı tesislerimiz yok. Marmaris, 150-200 odalı tesisleriyle daha sakin ve bakir bir destinasyon. Mantıken burada turizmle uğraşmanın daha kolay olması gerekiyor ancak çok amatör kalıyoruz. Marmaris cennet gibi bir yer olmasına rağmen paketlemeyi, tanıtım yapmayı beceremediğimizden tam potansiyele ulaşamıyoruz. Bu konuda kendimizi güçlendirmemiz gerekiyor." serzenişinde bulundu.
 
Müşterilere bakir, temiz ve doğayla içiçe yaşanan oteller sunma konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bülbüloğlu, "Müşteri memnuniyeti, kalite ve misafir ilişkileri konusunda eğitimler düzenliyoruz." dedi.

YENİ PAZAR ARAYIŞLARI VAR

Her yerde olduğu gibi Marmaris'te de yeni pazar arayışları olduğuna değinen Bülent Bülbüloğlu, bölgenin yoğun turist aldığı İngiltere pazarını daha yakın takibe aldıkları bilgisini paylaştı. Bülbüloğlu, "Rus turist sayısındaki düşüşten etkilenen Antalya İngiltere, Almanya, Hollanda gibi pazarları yakın takibe başladı. Şimdilik bu alanlardaki durumumuzu korusak da ileride bu konu sıkıntı yaratabilir. Bu amaçla tanıtım çalışmalarına hız veriyoruz." değerlendirmesini yaptı.
 
Bülbüloğlu, İsviçre pazarına dönük çalışmalar, iç pazar ve turizmin 12 aya çıkarılması başlıklarında ise şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Türk-İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) ile Marmaris'te 3'üncü toplantımızı gerçekleştirdik. Sunexpress de çalışmamıza destek vererek 28 Eylül'den itibaren Zurich-Dalaman uçuşlarını başlatıyor. Bu adımın kış aylarında seyahat eden İsviçreli turistleri bölgeye çekmek içn faydalı oalcağını düşünüyoruz. Biz de bu uçuşların verimliliğini ve devamlılığını sağlamak amacıyla bölgede tanıtım ve workshoplar gerçekleştireceğiz.”
 
İÇ PAZARA DÖNÜK PLANLAMALARIMIZ VAR

"GETOB olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Anadolu Jet ile işbirliği içerisindeyiz. Anadolu Jet Dalaman'a yaz-kış uçma garantisi verdi. Biz de bu uçuşların verimliliğini, dolayısıyla sürekliliğini garanti altına almak istiyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz hafta acente temsilcileri ile Anadolu Jet'i, uçuş sponsorluğunu Anadolu Jet'in planlamasını ise GETOB'un üstlendiği bir etkinlikle bir araya getirdik. 3 gün süren etkinliğimizde, Dalyan, Sarıgerme, Datça, Köyceğiz ve Marmaris'teki otelleri tanıttık. Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve bu hafta başından itibaren pozitif sonuçlarını görmeye başladığımızı söyleyebilirim. Hedefimiz buradan kış aylarına da uzanan bir verim elde etmek.”
 
BÖLGENİN ÖZELLİKLE KIŞ SEZONUNDA HAREKETLENMEYE İHTİYACI VAR

Özellikle İngilizler olmak üzere turistlerin Marmaris'i yerleşik olarak tercih ettiği bir dönem vardı ancak bu dönem kapandı. Bölgede özellikle İngiliz turistlere dönük büyük apart tesislerimiz var ve bu müşteriler artık apartları tercih ediyorlar. 
 
Ama keşke İngiliz, Alman, Hollandalı turistler Marmaris'e yerleşse ve sosyal hayata renk gelse. Bölgenin, kış döneminde hareketlenmeye ihtiyacı var. Çünkü otel müdürlerinden garsonlara kadar turizm çalışanlarının da keyif alması gerekiyor. Burayı yaşanılır bir hale getirelim ki çalışanlar kışın bölgeyi terk etmesin, keyif alsın, doğal olarak da etrafına keyif versin.”


Bu Haber 28.05.2015 - 17:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.