Mardan Palace'dan 'icradan satışa' ilişkin açıklama

Mardan Palace'dan 'icradan satışa' ilişkin açıklama
Turizm gündemine bomba gibi düşen Mardan Palace'ın icra yoluyla satılacağına ilişkin haberlere Mardan Palace'ın üst düzey yöneticilerinden açıklama geldi.


Mardan Palace yetkilileri, bankalarla yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini açıkladıklar. Şirketin CEO'su Natik Abbasov, "Bu sürecin en geç haftaya tamamlanmasını bekliyoruz. Bu sürecinin, üst düzey servisi ile misafir ağırlamayı sürdüren Mardan Palace oteldeki turizm operasyonu ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor” derken, otelin genel müdürü Çetin Pehlivan ise, bu tip haberlerin 2009 yılından bu yana gündeme geldiğini ifade etti.

KÖTÜ REFERANS OLUYOR

Türkiye’nin tanıtımında, her platformda büyük rol oynayan Mardan Palace’ın, tüm sektör paydaşları tarafından da sahiplenilmesinin gerektiğini belirten Abbasov; bu tarz olumsuz haberlerin ülkemize yatırım yapabilecek yabancı yatırımcılarda, Türk turizmi için kötü referans niteliği taşıyacağını savunarak, “Bu süreçte acenteler, tur operatörleri ve tüm misafirlerin göstermiş oldukları bu büyük desteği görmenin, şirket olarak bu değerli yatırımı Türkiye’ye yapmış olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

KALİTEMİZ ETKİLENMİYOR

Mardan Palace Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan ise hizmete kapılarını açtıkları 2009 yılından bugüne kadar bu tür haberlerin gündeme geldiğini belirterek şöyle dedi: “Bu tür haberler bizim hizmet kalitemizi kesinlikle etkilemiyor. Aksine her yıl artan bir ivme ile 144 farklı ülkeden binlerce misafire, her biri kendi alanında uzman, bin kişilik bir ekip ile saray hizmeti sunmaktan ve bu ekibin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Otelimiz şu an tam kapasite doluluk ile yaklaşık 3 haftadır süren Nevruz tatili kapsamında, İranlı misafirlere ev sahipliği yapıyor. 2015 sezonu için özellikle iç pazar ve alternatif pazarlara yönelik hazırladıkları yaz konserlerine event programlarının şimdiden rezervasyonları artırdı.”

Çıkan haberlerin aksine şuan tam kapasite doluluk ile yaklaşık 3 haftadır süren Nevruz Tatili kapsamında, İranlı misafirlere ev sahipliği yaptıklarını, 2015 sezonu için özellikle iç Pazar ve alternatif pazarlara yönelik hazırladıkları yaz konserleri ve event programlarının şimdiden rezervasyonları artırdığını, her yıl Mayıs başında yaptıkları ve Rus Pazarında büyük ses getiren MY MAY Festivalinin bu yıl da yine yaza damgasını vuracağını ekledi.

YLNIZCA ALTINDAN BİR SARAY DEĞİL

Bugüne kadar “Turizmin Altın Sarayı” olarak nitelendirilen, 1.4 milyar dolarlık bu yatırımın, yalnızca madde değeri olan bir yapı olmadığını, başarısının bu eşsiz mimariye büyüsünü veren, bu projeye inanan profesyonel bir ekibin emeği olduğunu vurgulayan Pehlivan, bu ana fikir ile hazırlanan proje için, tüm yönetim ekibinin bir enstrüman ile kamera karşısına geçtiği kampanya görsellerinin, yurt içi ve yurt dışı tüm fuar ve tanıtımlarda yer aldığını ve büyük ses getirdiğini bildirdi.

TÜRKİYE'NİN TANITIMINDA BÜYÜK ROL OYNADIK

Türkiye’nin tanıtımında, her platformda büyük rol oynayan Mardan Palace' ın, tüm sektör paydaşları tarafından da sahiplenilmesinin gerektiğini belirten Abbasov; bu tarz olumsuz haberlerin ülkemize yatırım yapabilecek yabancı yatırımcılarda, Türk turizmi için kötü referans niteliği taşıyacağının unutulmaması gerektiğini, bu süreçte acenteler, tur operatörleri ve tüm misafirlerin göstermiş oldukları bu büyük desteği görmenin, şirket olarak bu değerli yatırımı Türkiye’ye yapmış olmanın haklı mutluluğunu perçinlediğini söyledi.



Bu Haber 28.03.2015 - 14:31:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Selim Saygır 02.04.2015 - 01:55

    Ülkemizde atsevenlerin sayısı her geçen gün arttığı için stadı at çiftliğine çevirecekler,ilgilenenler buyursun

  • Murat Atsever 29.03.2015 - 09:40

    Bu durum üst düzey servisi ile misafir ağırlamayı sürdüren Mardan Palace oteldeki turizm operasyonu ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor” derken personel lojmanı ve stat kastediliyor olabilir mi?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.