Mardan Palace 15 milyon liralık davayı kaybetti

Mardan Palace 15 milyon liralık davayı kaybetti
Son dönemde gündemden düşmeyen, birçok alacaklıyla icralık ve mahkemelik olan Mardan Palace, 3 inşaat firmasının açtığı yaklaşık 15 milyon liralık alacak davasını kaybetti.


2009 yılında Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Mardan Palace, 3 inşaat firmasının otelin inşa dönemine ilişkin açtığı  alacak davasını kaybetti. 

TOPLAMDA 15 MİLYON LİRA

Asya İnşaat A.Ş., Güçlü İnşaat Ltd. ve Ekodizayn İnşaat Peyzaj Ltd. firmaları, Mardan Palace'a 10 milyon 26 bin lira ile 3 milyon 26 bin liralık alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle dava açmıştı. Mardan Palace'ın avukatları ise söz konusu inşaat ve peyzaj firmalarının alacak miktarını şişirdiği yönünde itirazda bulunmuştu. 
 
2009 yılının kasım ayında başlayan hukuki süreç, Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sonuçlandı. Mahkeme, Mardan Palace yönetiminin itirazını reddederek, 2009 yılından kalan alacağın faiziyle birlikte toplam 14 milyon 742 bin liranın firmalara ödenmesine karar verdi.

İCRADAN SATIŞI İPTAL FESHEDİLMİŞTİ
 
Mardan Palace’ın icra yoluyla gerçekleştirilen satış ihalesi, ekim ayında Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu feshedilmiş, otelin genel müdürü Çetin Pehlivan otelin icradan satışına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bahsi geçen banka borçları işletme özvarlığının sadece yüzde 7’si oranındadır. Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi bunu göz önünde bulundurarak satış ihalesini feshetmiştir. Satış ihalesinin feshi sonrasındaki süreçte, bankalara olan borçlarımızı ödemek için karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözümler bulma yoluna gideceğiz.'' ifadelerini kullanmıştı
 
 


Bu Haber 05.01.2017 - 10:47:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HARUN NALBAT 06.01.2017 - 11:27

    Başka otellerin yada işletmelerin alacak verecek gibi ticari konularının olduğunu bilmemiz gerekiyor.Bu bir ticari meseledir.ne hikmetse Mardan otel sürekli bu haberlerle ön planda.ve tüm detaylar haberde ..bu haberin bize mardan otele yada herhangi bir turizmciye ne yararı olabilir? bu gazeteleri sadece Türkler mi okuyor sanıyorsunuz ?bunu okuyan bir acente yada misafir ne düşünür? adınız ise turizm gazetesi...işimiz zaten çok zor...lütfen bu tarz haberleri yayınlamayın..benim fikrim bu yönde.

  • Sefa 05.01.2017 - 10:51

    Calisanlarin biriken maaslari ne zaman odenecek

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.