Mahkemeden 13 bin oteli ilgilendiren önemli karar

Mahkemeden 13 bin oteli ilgilendiren önemli karar
TÜRSAB'ın Rekabet Kurumu'na açtığı dava sonrası, kurum tarafından haksız rekabete yol açtığına karar verilen ve bunun üzerüne Türkiye içindeki faaiyetlerini durduran Booking.com'un yaptığı itiraza ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, site için verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin itirazı reddetti.



Booking.com'un Türkiye içindeki faaliyetlerine getirilen ihtiyti tedbir kararına yapılan itiraz mahkemece reddedildi. Şirketin faaliyetlerinin durdurulmasına, Booking'in yanı sıra, TÜROB, BODER ve bazı oteller de itiraz etmişti.

Booking.com tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, mahkemenin aldığı kararın kendilerinde hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi. Karara itiraz edileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''İTİRAZ EDECEĞİZ''

''Mahkemenin ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik yaptığımız itirazın reddine karar vermesi tarafımızda hayal kırıklığı yaratmıştır. Gerekçeli kararın her bir tarafa tebliğini takiben 2 haftalık yasal süre içinde karara itiraz edeceğimizi bildiririz. Türkiye yasalarına ve hukukuna her zaman bağlı kalacağımızı bu vesileyle yinelemek isteriz. Dolayısıyla itirazımızın değerlendirileceği süre içerisinde Türkiye'den Türkiye içerisine yapılan işlemlere erişim mümkün olmayacaktır.

''13 BİNDEN FAZLA OTEL İÇİN KATMA DEĞER YARATIYORUZ''

Ancak Türkiye'den yurt dışına ve yurt dışından Türkiye'ye yapılacak rezervasyon hizmetlerimiz kesintisiz devam edecektir. Hizmetlerimizin, Türk turizmine katkıda bulunmak adına bizimle iş birliği yapan 13 binden fazla otel için hatırı sayılır bir konaklama potansiyeli ve katma değer yarattığına inanıyoruz. Birçok otel, ihtiyati tedbir kararının yol açtığı hizmet kesintisinden telafisi çok zor olan ölçekte zarar gördüğünü beyan etmiş ve davaya müdahil olmuştur. Dolayısıyla dava ile ilgili haklılığımıza dair inancımız devam etmektedir.''


Bu Haber 26.05.2017 - 13:08:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • zafer 26.05.2017 - 06:59

    Oturduğumuz dalı kesmeyi ne kadar seviyoruz arkadaş. Valla bizden adam olmaz.

  • Mesut OK - Booking Faturalaı ne olacak? 26.05.2017 - 01:16

    Görevimiz gereği bir çok tesisin hesaplarını kontrol etme imkanı buluyoruz, channel manger hizmeti veriyorsanız? kaçınılmaz bir durum çünkü, her iki tarafın mapping işlemlerini yapmadan önce oda ve fiyat kategorileri kontrollerini yapmanız gerekiyor ve sonrasında bağlı kalıp kalmadığını kontrol etmeniz gerekiyor, eskiden sisteme id ve şifre ile giriliyorken şimdi mutlaka kendi mailinizi cep telefonunuzu eklemelisiniz. nitekim booking"ten gelen uyarı maillerini de görmeden edemiyorsunuz. Geçen sene başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum, uçak krizi dolayısıyla özellikle rus pazarı çalışan bir tesisimiz ödemesi gereken 93 bin TL yerine muhasebe 30 bin ödeme yapmış, eksik ödeme için otel bir kaç defa aranmış fakat kimseye ulaşamayınca benim telefon çaldı durumu satış müdürüne aktardım personel ödemesi için eksik ödeme yapıldığı bilgisini verdi. yapacak bir şey yok personeli zor ödedik dedi. Otel 1 mil €"dan fazla yıllık ciro yapıyor dememe gerek yok sanırım, ödenmeyen faturalar peşi sıra gelmeye başladı her geçen ay tesis kapalı olduğu için bir fatura üstüne eklendi çünkü ileri tarihli satışlar iptal edilmiyordu. bir kıyas yaptığınızda Antalya"da booking kaç oteli kapalı tahmin ediyorum 500 buna karşın expedia"nın ise ödeme yüzünden en fazla 5 oteldir. neyse son 1 aydır bana yine fatura mailleri gelmeye başladı ve kapatım bildirimleri. şunu söylemeliyim ne booking ne otel bu yaşadığı özeli kimseyle paylaşmayacak tabii ki biz de fakat turizme zarar verenin sadece hükümet olmadığının altını çizmeden edemeyeceğim. ödeme sistemini değiştirmediği sürece booking aynı şartlarda tekrardan aktif edilmesi durumunda yaşanacakları ben söyleyim; 1- faturalarını ödemeyen otel sihirli ödeme değneği yok ödeyemeyecek. 2- booking her geçen gün yeni onlarca tesisi satışa kapatacak. 3- satışa kapanan oteller her ay daha fazla fatura yükünün altından kalkamayacak. Mesut planı: Ödemeyi booking alsın, her rezervasyondan %30 komisyon alsın ve %10 komisyonu mevcut bakiyelerden düşsün. 1 yıla kalmaz bir çok otelin irili ufaklı borcu kapanır. Mesut"un hükümete önerisi; Ödemeyi yine booking amsterdam"da tahsil etsin ve otelcilerin IBAN hesabına parayı havale yapsın. Bu sayede otelci virtual card"tan çektiği parayı mail order komisyonunu veya şu kadar gün bloke vb gibi olaylardan bankacıya komisyon yedirmemiş olur. Otel hesabına kılçıksız %70 ödemeyi alır siz de vergilendirirsiniz. Booking zaten kendi ülkesinde vergisini ödüyor. Bu durumda ülkeye milyonlarca € giriş yapar. finansçı değilim ama doğru olduğunu düşündüğüm sistem budur. aksi taktirde her yabancı firmaya burada ofis açacaksın demek zorunda kalırsınız şikayetlerin ardı arkası kesilmez.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.