Lufthansa grevi 500 bin yolcuyu vurdu, zarar milyonlarca euroya ulaştı

Lufthansa grevi 500 bin yolcuyu vurdu, zarar milyonlarca euroya ulaştı
Lufthansa’da kabin memurlarının geçtiğimiz cuma gününden beri süren grevi, binlerce uçuşun iptal olmasına sebep oldu. Grevden bu zamana kadar 500 bin yolcu etkilenirken, hava yolu şirketi zararının yüksek çift haneli rakamlara ulaştığını açıkladı.


TurizmGüncel

Lufthansa yönetimi ile kabin görevlileri arasında erken emeklilik hakları konusunda uzun süredir süren görüşmeler, geçtiğimiz hafta grev kararı alınması noktasına geldi. Grev, Lufthansa’nın en yoğun faaliyet gösterdiği havalimanları olan Frankfurt, Münih ve Düsseldorf’ta gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Lufthansa daha önce sunduğu 19 bin kabin görevlisinin her birine tek seferlik olmak üzere 2 bin euro ödenmesi teklifini 3 bin euroya çıkardığını ve yüzde 1,7 ücret artışı teklif ettiğini açıkladı. Ancak yeni öneriyi diğerlendiren sendika UFO lideri Nicoley Baublies, tek seferlik ödenecek miktarın yükseltilmesinin olumlu bir adım olduğunu, ancak emeklilik konusundaki taleplerine ilişkin bir teklif sunulmadığını belirterek öneriyi reddettiklerini açıkladı.

BUGÜNE KADAR 550 BİN YOLCU ETKİLENDİ

Grev 11 Kasım’a kadar 3 bin 700 uçuşun iptal edilmesine sebep olurken, 443 bin yolcu da bu durumda etkilendi. Bugün (12 Kasım) de 933 uçuş ile 107 bin yolcuyu etkileyen grevin en azından cuma gününe kadar süreceği belirtiliyor. Bu da 6 günlük grev sonucunda 550 bin yolcunun mağdur olması ve 4 bin 600 uçuşun iptal olması anlamına geliyor.

ZARAR YÜKSEK ÇİFT HANELİ RAKAMLARA ULAŞTI

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Bettina Volkens’in açıklamasına göre grevin hava yolu şirketine maliyeti şimdiden yüksek çift haneli rakamlara ulaşmış durumda.

LUFTHANSA’NIN ‘GREV YASAL DEĞİL’ ŞİKAYETİNE MAHKEMEDEN OLUMSUZ YANIT

Normal şartlarda cuma günü sona ermesi beklenen grevin, şirket ile çalışanları bir araya getirme olasılığı oldukça düşük görünüyor. Lufthansa yönetimi çalışanların yaptıklarının yasal olmadığı gerekçesiyle mahkemeye dahi başvurdu, ancak mahkeme sendikanın grev kararının tamamen legal olduğunu açıkladı.

LUFTHANSA REKABETİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Lufthanda’nın rakipleri THY, Emirates ve Etihad gibi hava yollarıyla rekabeti sürdürebilmek için operasyon ve çalışan ücretlerini düşürmeye çalışdığı biliniyor. Şirket birkaç ay önce de pilotların grevleriyle oldukça zor günler geçirmişti.









Bu Haber 12.11.2015 - 14:08:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.