Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin işletmesine talip olan çıkmadı

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin işletmesine talip olan çıkmadı
İşletmeye verileceğine dair açıklama yapılan Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ne (KOMER) talip çıkan işletme olmadığı belirtildi.


Ana ortağı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olan KOMER'in, işletmeye verilmesi için haziran ayında çıkılan ihaleye talip olan işletme çıkmadığı belirtildi. İhale şartnamaesini alan iki firma olduğu, ancak teklif vermedikleri öğrenildi.

Kuşadası Efes Kongre Merkezi, 25 yıllığına işletilmesi için geçen Haziran ayında ihaleye çıkartıldı. TÜRSAB'ın ihaleye çıkardığı Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki kongre merkezi için 1 milyon TL geçici teminat, muhammen bedel ise, brüt cironun yüzde 15'i artı KDV belirlendi. Asgari tutar ise, ilk yıl için 6 milyon TL, diğer 4 yıl için ise 1'er milyon liralık artış olarak tespit edildi. Devam eden diğer yıllarda her yıl 10 milyon TL olmasında karar kılındı. İhaleye katılacak konsorsiyum veya bağlı şirketlerinin kongre turizmi ve otelcilik alanlarında son 3 yıllık cirolarının en az 40 milyon TL olması şartı da getirildi.

İhale şartnamesini İstanbul'daki Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'ni işleten UKTAŞ, dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden GL Events ile Kuşadası'nda faaliyet gösteren otelcinin kurduğu konsorsiyum aldı. Ancak, teklif veren çıkmayınca, geçen 24 Temmuz'daki ihale iptal oldu.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, Liman İşletmeciliği A.Ş. ve bazı turizm işletmelerinin de ortak olduğu KOMER için aralıkta tekrar ihaleye çıkılacağını belirterek, herhangi bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi.





Bu Haber 01.08.2014 - 15:38:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.