Kurtulmuş: Yeni yakıt desteği sistemi çalışmasında sona gelindi

Kurtulmuş: Yeni yakıt desteği sistemi çalışmasında sona gelindi
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni yakıt desteği sistemi ile ilgili çalışmada sona gelindiğini belirtti.


Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği'nin Dalaman'daki kongresine katılan Bakan Kurtulmuş, Türkiye'ye turist getiren uçaklara verilen yakıt desteği ile ilgili çalışmada sona gelindiğini ifade etti. Maliye Bakanlığı ile birlikte yeni yakıt desteği sistemine son rötuşları yaptıklarını kaydeden Kurtulmuş, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Uçak seferleriyle ilgili destek konusunda çalışıyoruz. Yeni destek paketi hazırladık, bitirdik. Maliye Bakanlığı ile son rötuşlarını yapacağız. Başbakanlığa sunacağız. Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor biliyorsunuz. O kararla da inşallah yeni desteklerimiz sürecek. Şunu söyleyeyim; ölü mevsimleri de kapsayacak, hatta ölü mevsimde getirenlere daha çok destek verecek bir model üzerinde çalıştık. Ayrıca grup sayısı çoğaldıkça verilecek desteklerin miktarı da artacak. Yine şimdiye kadar destek vermediğimiz diğer destinasyonlardan getirenler olursa onlara da destek vereceğiz. İyi bir çalışma oldu. Ümit ederim ki kısa süre içerisinde neticelendiririz."






Bu Haber 30.10.2017 - 10:45:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 02.11.2017 - 07:51

    sayin bakanim siz eski yakit desteklerini odeyinde yenilerini sonra anlatin daha 2016 dan alinmayan paralar var ve biz 2017 yi bitirdik, 2017 alacaklarimizi sormaya utaniyoruz 2016 yi alamamis olanlar var iken

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.