Kurtulmuş: Terörün dış politika aracı haline gelmesi kimseye katkı sağlamaz

Kurtulmuş: Terörün dış politika aracı haline gelmesi kimseye katkı sağlamaz
Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu'nun (UFTAA) İstanbul Global Ofisi Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı bir törenle açıldı. Açılışta konuşan Kurtulmuş, terörün bir dış politik aracı halşne geldiğini söyledi:


Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu'nun (UFTAA) İstanbul Global Tırizm Ofisi, Kültüe ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle hizmete açıldı. TÜRSAB genel merekezindeki ofisin açılışında konuşan Numan Kurtulmuş, UFTAA'nın turizmin küresel olma özelliğini öne çıkaran bir kuruluş olduğunu belirterek, ofis açmalarının Türkiye açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Turizmin hem ülke ekonomileri hem de küresel ekonomi açısından önemli yeri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, önümüzdeki 10 yıl boyunca da turizmin ekonomik gücünü arttıracağını ifade etti.



''TERÖR SİYASETİN BİR ARACI HALİNE GELDİ''

Turizmin dünyada 'yumuşak güç' olarak kullanılacak en önemli enstrüman olduğunu söyleyen Kurtulmuş, dünyada siyasi gerginliklerin yaşandığı, terörün ve terörün başka unsurlarının siyasetin bir aracı haline geldiği günümüzde barışa katkı sağlayacak her türlü çabaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, ''Bu anlamda siyasetçilerinin üzerine düşen en büyük sorumluluk dünyayı hem terörizmden korumak hem de dünyada yeni karışıklıklara neden olacak adımları atmaktan kaçınmak olmalıdır" şeklinde konuştu.
 
''TERÖRÜN DIŞ POLİTİKA ARACI HALİNE GELMESİ KİMSEYE KATKI SAĞLAMAZ''

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve bir dış politika aracı olarak kullanılmasının hiçbir ülkeye katkı sunmaycağını kaydeden Numan Kurtulmuş, ''Herkesin açık yürekle açık görüşlü olması ve hep beraber hiçbir fark gözetmeksizin dünyadaki bütün terör örgütlerine karşı tek vücut olarak bir siyaset geliştirmesi şarttır" ifadelerini kullandı.

''TURİZMİN DİLİ BAŞKA, SİYASETİNKİ BAŞKA''

Turizmin kendi kuralları içinde siyasette ortaya çıkan bazı gerilimleri azaltacak bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, buna son iki yılda Avrupa'daki bazı ülkelerde olan seçimler nedeniyle Avrupalı siyasetçilerin Türkiye düşmanlığı yaparak, "Türkiye'ye gitmeyin" çağrılarını yaptığını örnek gösterdi. Kurtulmuş, "Muazzam bir algı kampanyası yaptılar. Ama sonuca bakarsak Almanya'dan bu yıl bize 3 milyona yakın turist geldi. Rus ziyaretçi sayısı 4.5 milyonu aştı. Turizm kendi kuralıyla çalışıyor" dedi.




Bu Haber 09.12.2017 - 23:06:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.