Kurtulmuş: İlk planda dünyanın 3. turizm ülkesi durumuna geleceğiz

Kurtulmuş: İlk planda dünyanın 3. turizm ülkesi durumuna geleceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ilk planda Türkiye'nin hedefinin dünyanın 3. turizm ülkesi durumuna gelmek olduğunu söyledi.


Sarıkamış'ta bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, daha sonra turizmcilerle bir toplantı düzenledi. 2017'nin 9 aylık döneminde Türkiye'ye 26 milyon ziyaretçi geldiğini kaydeden Kurtulmuş, 20 milyar dolar da turizm geliri elde edildiğini söyledi. ''Böyle giderse 2017 sonunda 31.4 milyon turist sayısına ve 26 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağız'' diyen Kurtulmuş şu değerlendirmelerde bulundu.



''Bu Türkiye'nin yeniden toparlanmaya başladığını gösterecektir. Bu dönem içerisinde bu kadar zor şartlarla herhangi bir ülke karşılaşsaydı on yıllar boyunca belini doğrultamayacağı büyük kaoslar olurdu. Bunların üstüne bir de geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa'daki seçimler dolayısıyla ortaya çıkan yabancı, İslam ve Türkiye düşmanlığı, Türkiye'de ekonomiyi ve özellikle turizmi çok ciddi şekilde etkileyen gelişmelerdi. 2017'nin bu rakamları bize birçok şeyi söylüyor ama bizim turizm sektörümüzün darbelere, krizlere dayanıklı olduğunu test etmiş olduk. Bu anlamda önemli bir süreci geride bırakmış olduk.''

''İLK PLANDA DÜNYANIN 3. BÜYÜK TURİZM ÜLKESİ DURUMUNA GELECEĞİZ''

''Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme gibi altyapı alanlarında da fevkalade önemli bir mesafe aldık. Ulaşım ve iletişim imkanları bakımından da dünyanın iyi ülkelerine hatta iddialı bir şekilde de söyleyelim en iyi ülkelerinden birisi noktasına doğru geldik. Bu şunu gösteriyor turizmin artık hem tecrübesi var hem altyapımız var. İkisini birleştirip şimdi bir hamle dönemine gireceğiz. Canla başla gayret ederek Türkiye'yi turizmde ilk planda dünyanın üçüncü ülkesi durumuna getireceğiz."


Bu Haber 26.11.2017 - 11:40:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 27.11.2017 - 12:11

    2018 ucak yakit tesviklerini aciklamadiniz sayin bakanim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.