Küresel turizmdeki büyüme beklentileri aştı

Küresel turizmdeki büyüme beklentileri aştı
2018 yılının ilk 4 ayında yüzde 6 oranında büyüyen uluslararası turizm hareketi, sadece 2017'deki güçlü büyümenin devam ettiğini göstermedi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (UNWTO) beklentilerini de aştı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Uluslararası turist varışları, 2018 yılının ilk 4 ayında da büyümeye devam etti. UNWTO'nun açıkladığı ilk 4 aya ilişkin verilere göre, deniz aşırı turist varışları Asya-Pasifik'te yüzde 8, Avrupa'da yüzde 7, Afrika'da yüzde 6, Orta Doğu'da yüzde 4 ve Amerika'da yüzde 3 oranına büyüdü. UNWTO'nun 2018 yılına ilişkin küresel turizmdeki büyüme tahmini yüzde 4-5 olarak açıklanmıştı.



SÜRDÜRÜLEBİLİR KAPASİTE ARTIŞI VE YENİ DESTİNASYON VURGUSU

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, ''Küresel turizm dünyanın her yerinde büyümeye devam ediyor. Bu büyüme, bir sürü ülkede yeni istihdama dönüşüyor. Bu gelişme bize, sürdürülebilir bir yolda kapasitemizi arttırma, geliştirme, teknolojiden daha fazla yararlanma ve yeni destinasyonlar oluşturma ihtiyacını hatılatıyor.'' dedi.

KITALARA GÖRE DURUM

Asya Pasifik bölgesinde Güneydoğu Asya'da yüzde 10, Güney Asya'da ise yüzde 9'luk büyüme gerçekleşirken, güney, batı ve Akdeniz Avrupa'sında ortalama büyüme oranı her biri için ortalama yüzde 8 olarak gerçekleşti.

Amerika'daki yüzde 3'lük büyümenin lokomotifi ise yüzde 8 ile Güney Amerika oldu. Bu dönemde Karayipler'de ise yüzde 9'luk düşüş kaydedildi.

Afrika ve Orta Doğu'dan gelen sınırlı verilere göre, Afrika'da yüzde 6 Orta Doğu'da ise yüzde 4'lük büyümeler kaydedildi.





Bu Haber 28.06.2018 - 14:24:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.