Küresel turizm verileri olumlu, sektör büyümeye devam ediyor

Küresel turizm verileri olumlu, sektör büyümeye devam ediyor
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan küresel verilere göre, uluslararası turist akışında güçlü bir büyüme yaşanıyor.


TurizmGüncel

UNWTO'nun açıkladığı World Tourism Barometer raporuna göre, 2014 yılının ilk 4 ayında küresel turist hareketi geçen yılın aynı dönemine kıyasla güçlü bir büyüme gösteriyor. Raporda, mayıs - ağustos arasındaki dönemde 460 milyon kişinin seyahate çıkacağı belirtiliyor.

Ocak – mayıs arasındaki dönemde 317 milyon gecelemeli seyahatin gerçekleştiği belirtilen raporda, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine kıyasla 14 milyon daha fazla olduğu kaydediliyor. İlk üç aydaki büyüme oranı ise yüzde 5 olarak ölçüldü. Söz konusu büyüme, UNWTO tarafından 2020'ye kadar her yıl ortalama yüzde 3,8'lik büyüme hedefiyle de uyumlu.

Dünya üzerindeki hemen tüm destinsyonlarda veriler pozitif. Büyüme oranları; Asya Pasifik yüzde 6, Amerika yüzde 6, Avrupa yüzde 5, Afrika yüzde 5. Alt bölgelerden, Kuzey Avrupa, Güney ve Akdeniz avrupası, Kuzey Afrika ve Güney Asya'daki artışlar yüzde 8 dolayında.

UNWTO'nun projeksiyonlarına göre, 2014 yılında küresel turist akışı ortalama yüzde 4 – 4,5 arasında bir büyüme gösterecek.


Bu Haber 22.07.2014 - 10:21:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.