Küresel turizm bu 6 sektörden daha hızlı büyüyecek

Küresel turizm bu 6 sektörden daha hızlı büyüyecek
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, seyahat ve turizm sektörü, önümüzdeki yıllarda küresel anlamda yılda ortalama yüzde 4’lük büyümeler kaydedecek. WTTC uzmanları, finans ve bankacılık sektöründeki ortalama büyümenin yüzde 2,7 seviyesinde kalacağını turizmin de bu sektörlerden iki kat hızlı büyüyeceğini öngörüyor.



Seyahat ve turizmi, 27 ülke ve 6 bölgede, küresel anlamda büyüme potansiyeli olan sekiz sektörle karşılaştırmalı olarak inceleyen WTTC Karşılaştırma Raporu 2017'de, turizmin 2016'da 108 milyonu doğrudan olmak üzere toplamda 292 milyon kişiye istihdam sağladığı belirtildi. TUYED yönetiminin derlediği rapora göre, bu da turizmin doğrudan ve dolaylı olarak otomotiv, bankacılık, madencilik, kimya ve finansal hizmetler sektörlerinden daha fazla insanı istihdam ettiği anlamına geliyor.

TURİZMİN İSTİHDAMA KATKISI DİĞER SEKTÖRLERDEN İKİ KAT FAZLA

Raporda turizm sektörünün GSYH’ye katkısı ve iş yaratma gücü de karşılaştırmalı olarak inceleniyor. Örneğin finansal hizmetlerin tümü dünya GSYH’ye yüzde 19,4’lük katkı yaparken turizmin katkısı yüzde 10,2 seviyesinde olmasına karşın, istihdama diğer sektörlerin iki katı katkı yapıyor.

10 KİŞİDEN BİRİ TURİZM SEKTRÜNDE ÇALIŞIYOR

WTTC Başkanı David Scowsill, seyahat endüstrisine diğer sektörlere yaptığı katkılar bağlamında bakılması halinde fotoğrafın net olarak ortaya çıkacağını hatırlatarak “Sektörümüz küresel GSYH’nin yüzde 10,2'sini üretiyor. Sürdürülebilir büyüme için halen zorluklar yaşıyor olmamıza rağmen, seyahat endüstrisini tüm boyutlarıyla incelediğimizde küresel ekonomiye etkisini net olarak görebiliriz. Turizm, iş ve tatil seyahati fırsatları yaratıyor. Toplulukları güçlendiriyor ve yerel geçim koşullarını geliştiriyor. Dünyada istihdam edilen 10 kişiden biri turizm alanında çalışıyor. WTTC olarak sektörün büyümesine elverişli politikalar oluşturulup bunların uygulanmasını teşvik etmeye devam edeceğiz” diye ekledi.


Bu Haber 14.06.2017 - 13:33:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.