Küresel risk uzmanı, turizm sektörünü bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı

Küresel risk uzmanı, turizm sektörünü bekleyen asıl tehlikeyi açıkladı
Küresel risk uzmanı Richard Fenning, "Çin ekonomisinde ortaya çıkacak bir yavaşlama veya gerileme seyahat pazarını IŞİD'den daha olumsuz etkiler" dedi.


TurizmGüncel

İspanya'nın başketi Madrid'de düzenlenen Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) zirvesinde, tüm krizlere rağmen dünyanın aslında göründüğünden daha güvenli olduğu belirtildi. Yapılan değerlendirmede, küresel turizmin bu yıl yüzde 3.7 oranında büyümesinin öngörüldüğü ifade edildi.

2015'TE YÜZDE 3.7 BÜYÜME BEKLENİYOR

Seyahat pazarının küresel ekonomiden daha hızlı büyüyeceğini belirten WTTC Başkanı Michael Frenzel ve CEO David Scoswill, 1.100 delegenin katıldığı topluluğa seslendi. WTTC'nin tahminlerine göre seyahat pazarının 2015 yılında yüzde 3.7 büyümesininin beklendiği kaydeden Frenzel ve Scowsill, küresel ekonomideki büyüme oranının yüzde 2.9 olacağını ifade etti.

'DÜNYA BİRKAÇ SENE ÖNCESİNE GÖRE DAHA GÜVENLİ

Öte taraftan risk kontrolü uzmanı ve Control Risk'in CEO'su Richard Fenning, bireysel krizlerin dünyadaki negatif duruma bağlanmaması ama seyahat pazarının çok büyük beklentiler içinde de olmaması gerektiğini ifade etti. Fenning, "Belki bana inanmayacaksını ama şu anda dünya birkaç yıl öncesine kıyasla çok daha güvenli. Her bölgeyi kendi riskleri ile değerlendirmek gerekiyor. IŞİD terörü mesela sınırlı bir alanda bulunuyor. Terör Irak veya Suriye'nin komşularına sıçramış değil. İran'la varılan nükleer anlaşması Ortadoğu'yu pozitif anlamda değiştirecek. Afrika'da ebolaya karşı ciddi ilerlemeler sağland." dedi.

ASIL TEHLİKE ÇİN EKONİMİNDE ORTAYA ÇIKABİLECEK DURAKSAMA

Fenning, küresel ekonomi için yukarıda sayılanlardan daha büyük bir tehlikenin, Çin ekonomisindeki büyümenin yavaşlaması veya durması olduğunu belirtiyor. Böyle bir gelişmenin tüm küresel ekonomiyi sarsacağını kaydeden Fenning, "Çin, ABD'nin ardından en büyük turizm pazarı. Üçüncğ sırada ise Almanya yer alıyor" dedi.



Bu Haber 16.04.2015 - 14:13:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.