Küresel lüks otel pazarı 2021 yılında 2oo milyar dolara yaklaşacak

Küresel lüks otel pazarı 2021 yılında 2oo milyar dolara yaklaşacak
Yapılan bir araştırmaya göre, 2021 yılına gelindiğinde dünyadaki lüks otel pazarı 195 milyar doları aşacak.


TurimGüncel

Transparency Market Research tarafından hazırlanan, "Lüks Otel Pazarı: Küresel Endüstri Analizi, Boyut, Pazar Payı, Büyüme, Trendler ve Öngörüler 2015-2021" başlıklaı rapora göre, 2014 yılında 148 milyar dolar olan küresel lüks otel pazarı, her yıl ortalama yüzde 4 büyümeyle, 2021 yılında 195 milyar dolara ulaşacak. Küresel lüks otel pazarında Kuzey Amerika dominant pozisyonda yer alırken, bölgenin bu pozisyonunu daha ileri dönemlerde de koruyacağı düşünülüyor.

Küresel lüks otel pazarının büyümesinde müşterilerin tatil ve lükse dair beklentilerinin temel rol oynadığı kaydedilen raporda, aynı zamanda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik başta olmak üzere, dünya çapında artan seyahatçi sayısının da etkili olduğu notu düşüldü.

Lüks otellerin; iş oteli, süit oteller, havalimanı otelleri, resort otelleri ve diğerleri olmak üzere, 5 kategoride incelendiği raporda, 2014 verilerine göre lüks otel pazarında en büyük payın iş otellerine ait olduğu belirtildi. Raporda, önümüzdeki dönemde bu segmentteki otel yatırımlarının yüzde 3.8 oranında artacağı da ifade edildi. Önümüzdeki dönemde lüks havalimanı otellerinde ise yüzde 3.7 oranında büyüme bekleniyor.

Kuzey amerika lüks otel pazarında ABD'nin büyük ağırlığı olduğu kaydedilen raporda, Avrupa'da ise en çok lüks otele sahip ülkenin Almanya olduğu belirtiliyor.

Starwood Hotels & Resorts, Four Seasons Holdings Inc., InterContinental Hotels Group PLC, ITC Hotels Limited, The Indian Hotels Company Limited, Mandarin Oriental International Limited, Jumeirah International LLC, Shangri-La International Hotel Management Ltd., Kerzner International Resorts, Inc., ve Marriott International gibi zincirler lüks markaları ile öne çıkıyor.



Bu Haber 31.07.2015 - 16:56:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.