Kuoni Group satıldı: İşte yeni sahibi ve satış bedeli

Kuoni Group satıldı: İşte yeni sahibi ve satış bedeli
İsviçre merkezli seyahat grubu Kuoni, 1.4 milyar dolara İsviçreli girişim sermayesi şirketi EQT’ye satıldı.

 
TurizmGüncel
 
Kuoni Group, geçtiğimiz haftalarda bir süredir basında yer alan ‘satış’ iddialarını doğrulamış, bazı firmalarla başlangıç aşamasında görüşmeler yapıldığını açıklamıştı. Kuoni, EQT Partners'ın hisse başına 363 dolar olmak üzere toplamda 1.4 milyar dolarlık teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Kuoni tarafından satışa dair yapılan açıklamada, CEO Zubin Karkaria ve diğer yöneticilerin görevlerine devam edeceği belirtildi ve ‘’Bu satış işlemi Kuoni Group’un büyüme hızını artıracak ve pazar liderliğini güçlendirecek.’’ denildi.

HOTELBEDS'İ DE SATIN ALABİLİR

EQT’nin TUI’nin satışa çıkardığı yatak bankası Hotelbeds’i de, 800 milyon pounda satın alabileceği belirtiliyor.

SATIŞ İŞLEMİ KUONI'Yİ BÜYÜTECEK

EQT Partners Ortağı Michael Bauer satın alma hakkında, ‘’EQT olarak dünyanın önde gelen seyahat hizmet sağlayıcısı olan Kuoni Group’u daha da ileri taşıma şansını elde ettiğimiz için çok mutluyuz.’’ şeklinde konuştu.

Bauer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
‘’Satın alma işlemlerimizde her zaman uzun vadeli yaklaşımlar geliştirerek, satın aldığımız şirketleri pazar lideri yapabilme amacı taşırız. Kuoni Group’ta da durum böyle. Kouni’nin organik büyüme ve satın almalar ile pazardaki konumunu güçlendirmesini; müşteriler, iş ortakları ve çalışanlar için  çekiciliğini artırmayı istiyoruz.’’
 
Kuoni Group CEO’su Karkaria da bir açıklama yaparak şunları söyledi:
 
‘’EQT gibi bir firmanın Kuoni’ye bu çapta bir yatırım yapması, şirketimizin değerini ortaya koyuyor.
 
EQT, şirketleri büyütme konusunda muhteşem bir deneyime sahip. Onların tecrübesinden ve hem seyahat hem de teknoloji sektöründeki geniş ağlarından faydalanarak planlarımızı kısa sürede hayata geçirebileceğimize inanıyorum.’’

Kuoni, İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa tur operatörü operasyonlarını Alman Rewe Group’a bağlı Der Touristik’e, Hindistan ve Hong Kong'da bulunun operasyonlarını ise Thomas Cook'a satmıştı. 
 
 


Bu Haber 02.02.2016 - 13:56:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.