Kruvaziyer gemisini ihbar eden mühendise 1 milyon dolar ödül

Kruvaziyer gemisini ihbar eden mühendise 1 milyon dolar ödül
Carnival bünyesinde faaliyet gösteren Princes Cruises'a yasa dışı yoldan denizi kirletmek ve suçu örtbas etmeye çalışmaktan 40 milyon dolar ceza kesen ABD, ihbarı yapan mühendise ise 1 milyon dolar ödül verdi.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Görev yaptığı Carnival şirketine ait Caribbean Princess adlı kruvaziyer gemisinin sintinesini (atıklarını) yasa dışı yollardan denize akıttığını tespit eden ve elindeki delillerle suç duyurusunda bulunan mühendise 1 milyon dolar ödül verildi.

40 milyon dolarlık cezanın 4'te biri (10 milyon doları) denizlerin temizenmesi için kullanılacak. 1 milyon doları ise ihbarı yapan mühendise ödül olarak verilecek.

NE OLMUŞTU?

2013 yılında çalıştığı Caribbean Princess adlı kruvaziyer gemisinin atıklarını yasa dışı yollardan denize boşalttığını fark eden genç mühebdis, söz konusu şirketi ihbar etmişti. İhbar sonrası ABD Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, şirkete ait Caribbean Princess, Star Princess, Grand Princess, Coral Princess and Golden Princess adlı gemilerin atıklarını denize boşalttığı tespit edilmiş ve soruşturma sonrası şirkete 40 milyon dolarla eşi benzeri görülmemiş bir ceza verilmişti.


Bu Haber 24.04.2017 - 13:10:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.