'Kruvaziyer gemileri tedariklerini İzmir'den yapsın'

'Kruvaziyer gemileri tedariklerini İzmir'den yapsın'
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer gemilerinin tedariklerini İzmir'den yapmasını istediklerini belirterek, "Tedarikçilerimiz her türlü hizmeti Avrupa standartlarında verebilir" dedi.

 
MSC gemisinin ilk kez 2006'da İzmir'e geldiğini anımsatan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş şunları söyledi:
 
"Ayak bastı paralarını İTO ödemişt. Her türlü liman ücreti ve diğer ücretlerin alınmaması konusunda çaba gösterdik ve gösteriyoruz. İsteğimiz, kruvaziyer gemilerinin daha çok yolcuyla İzmir'e gelmeleriydi. Ayrıca, gemilerde Türkçe bilen personelin istihtam edilmesini istiyorduk. Çünkü, lisan nedeniyle Türk yolcular sorun yaşıyorlardı. 
 
Şimdi görüyoruz ki Türk personel var ve Türklere özel hizmetler veriliyor. Ayrıca, Türk geceleri düzenleniyor ve Türk menüleri hazırlanıyor. Ama Türk yemekleri, İtalyan domatesi, İtalyan kuzusuyla hazırlanmamalı. Şevketibostanımızı, rokamızı İtalya'da bulamazlar. Bu nedenle, yemek başta olmak üzere her konudaki tedariklerini İzmir'den yapmalarını istiyoruz. Umarız bir gün bu da gerçekleşir. Tedarikçilerimiz, her türlü hizmeti Avrupa standartlarına verebilir." (Fatih Abacıoğlu/Yeni Asır)


Bu Haber 11.04.2014 - 10:25:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.