Krizdeki Yunanistan lüks tatilin gözdesi, listede Türkiye yok

Krizdeki Yunanistan lüks tatilin gözdesi, listede Türkiye yok
Yunanistan, geçtiğimiz haftalarda ekonomik çöküşün eşiğinden dönerken, lüks tatilcilerin gözünden düşmedi. Ülkede üç bölge, lüks seyahatseverlerin en çok tercih ettiği yerler arasına girdi.


Yunanistan, kurtarma paketi anlaşması için Avrupalı kreditörlerle pazarlığa başladığı 26 Haziran'dan bu yana halk büyük sıkıntı çekti. Bankalar nakit çekim limitlerini 60 dolarla sınırladı, emekliler para çekmek için bankalar önünde kuyruklara girdi.

KRİZ, LÜKS SEYAHATÇİLERİ UZAKLAŞTIRMADI

Ancak ülkedeki krizle birlikte, rekabet avantajını kaybetmek istemeyen turistik işletmelerin promosyonları, Atina başta olmak üzere Yunanistan'tan üç bölgenin turistlerin en çok tercih ettiği bölgeler arasına girmesini engellemedi.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haberde, dünya lüks turizm merkezleri listesine Yunanistan'dan üç bölgenin girdiği görüldü.

EN POPÜLER LÜKS TURİZM KENTİ SEUL

En popüler lüks turizm kenti Seul olurken, onu Dubai ve Milan izledi.

ATİNA, GİRİT VE MİKANOS LİSTEDE

Atina, 15 kentlik listede dördüncü sırada yer alırken, Girit ve Mikonos adaları ise listede 12 ve 13’üncü sıralarda yer aldı.

Wall Street Journal gazetesi, 15 şehirlik listenin, seyahat ve teknoloji sitesi Switchfly üzerinden 2014-2015 Haziran arasında gerçekleştirilen birinci sınıf uçuş ve beş yıldızlı konaklama rezervasyonlarına göre hazırlandığını belirtti. (Hürriyet)




Bu Haber 28.07.2015 - 09:31:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.