Körfez ülkeleri turistten vergi almaya başladı, işte vergi oranı

Körfez ülkeleri turistten vergi almaya başladı, işte vergi oranı
Körfez en büyük iki ekonomisi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri artık otellerde konaklama yapan turistlerde yüzde 5 vergi alacak.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Akaryakıttan bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda vergi almaya başlayan Körfez monarşileri, otelleri de esgeçmedi.



KONAKLAMA ÜCRETİNİN YZDE 5'İ

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren otellerde konaklama yapan misafirlerden konaklama ücretinin yüzde 5'i oranında vergi almaya başladı.

Uzmanlarsa bu ülkelerdeki doluluk oranlarının ve ortalama satış fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, ''Vergi artışı absorve edilebilir'' yorumunda bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde vergiler tedarik zincirleri boyunca alınırken, Suudi Arabistan'da direkt son tüketiciden tahsil edilecek.

DİĞER ÜLKELER DE VERGİ ALMAYA BAŞLAYACAK

Söz konusu vergiler sadece bu iki ülkede değil, Körfez İş Birliği Konseyi üyesi diğer ülkelerde de uygulanacak. Buna göre, Bahreyn bu yılın sonuna doğru, Kuveyt ve Umman ise 2019 yılında vergileri toplamaya başlayacak. Katar'ın ise, 2016 yılında anlaşmayı imzalamış olmasına rağmen vergi koymaya yanaşmadığı belirtiliyor.

TURİZMCİLER HALİNDEN MEMNUN

Körfez ülkelerindeki turizmciler ise vergiden pek şikayetçi değil. Yapılan açıklamalarda, söz konusu vergilerin dünyanın pek çok ülkesinden alındığı belirtilerek, ''sınırlar aşılmadığı sürece verginin bir sakıncası yok. Kurumsallaşma adına da iyi bir adım'' değerlendirmelri yapılıyor.


Bu Haber 10.01.2018 - 14:03:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.