Kore'nin tanıtımını bu Türk acente yapacak

Kore'nin tanıtımını bu Türk acente yapacak
Özgün ve konforlu seyahat arayışındaki gezginlerle birlikte dünyanın en gizemli ve renkli coğrafyalarını keşfeden Gazella Turizm, Kore Turizm Ofisi (KTO) ile birlikte Kore’nin tanıtımını yaparak Türk gezginleri Kore’ye taşıyacak.


Türk turistleri Kore'ye çekmek ve ülkeyi Türkiye'de daha geniş kitlelere tanıtmak için Gazella Turizm ile Kore Turizm Ofisi arasında işbirliği gerçekleştirilecek. İşbirliği kapsamında Gazella Turizm'in Güneydoğu Asya’ya yapacağı gemi turlarına Kore’de de dâhil edilecek. Vietnam, Kamboçya ve Singapur gibi pek çok ülkeyi kapsayan, bölgeye yönelik gemi seyahatlerinin de dâhil olduğu turlar, Gazella Turizm'in tur operatörü BinRota üzerinden tüm Türkiye’ye yayılacak.

'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT'

Kore Turizm Ofisi Direktörü Kuen Soo Kim, işbirliği hakkında şöyle konuştu:

“Kore’nin tanıtımı için Gazella Turizm ile çalışmamızda Gazella Turizm'in sahip olduğu pazar payı ve Gazella Turizm gezginlerinin iyi gezmeyi ve iyi yaşamayı seven, yeniliklere açık bir kitleden oluşması etkili oldu. Elde ettikleri yüzde 96'ya varan memnuniyet oranı ile Gazella Turizm, seyahat için harcanan zamanın ve maliyetin karşılığını misafirlerine her anlamda verebiliyor. Türkiye turizminde daha önce denenmemiş, özgün yaklaşımları sunması ve yeni fırsatlar ortaya çıkartması, Gazella Turizm'in yenilikçi vizyonunu Kore'ye de taşıyacağının bir göstergesi. Gazella Turizm çatısı altında faaliyet gösteren BinRota ile turların tüm Türkiye’ye yayılması bizim için çok önemli bir fırsat. Kore ve Türkiye arasında gerçekleşen anlaşmaların devamlılığı için Kore Turizm Ofisi olarak biz de bu adımlara katkıda bulunmak ve iki ülkenin turizm ekonomisini karşılıklı geliştirmek istiyoruz.”

'GÜNEY ASYA TURLARIMIZA KORE'Yİ DE EKLEYECEĞİZ'

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel ise şunları söyledi:

“Kore Turizm Ofisi ile gerçekleştireceğimiz bu işbirliği son derece gurur verici bir gelişme. 2012 yılında turizmi geliştirmek amacıyla Türkiye’yi örnek ülke seçerek İstanbul’da Turizm Ofisi açan Kore, beş yılda 40 bin Türk vatandaşını Kore’ye götürmeyi hedeflemişti. Biz de Gazella Turizm olarak, tur operatörümüz BinRota ile birlikte, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerini canlandırmak amacıyla bundan böyle Güneydoğu Asya turlarımıza Kore durağını da ekleyeceğiz. Örneğin Japonya'ya bizimle seyahat eden veya Güneydoğu Asya gölgesindeki bir gemi turuna katılan misafirlerimiz, tur programına dâhil edeceğimiz Kore'de birkaç gün gezip dinlendikten rotasına devam edecek. Bu sayede misafirlerimiz, tek seferde daha fazla ülkeyi görme ve daha fazla kültürü tanıma fırsatı bulacak. Bu turlarda geleneksel mutfağından kültürüne, doğal güzelliklerinden doğasına, yüksek teknolojisinden sosyal yaşantısına kadar Kore'nin tüm zenginliklerini, Türkiye'deki gezginlerimize göstermeyi amaçlıyoruz. Umarım bu birlikteliğimiz ve güzel iletişimimiz uzun yıllar boyunca devam eder.”

KORE'Yİ 2013'TE 12 MİLYON TURİST ZİYARET ETTİ

KTO'nun verilerine göre Kore’yi ziyaret eden yabancı turist sayısı her yıl artış gösteriyor. 1978 yılında 1 milyon kişi olan yabancı turist sayısı, 2013'te 12 milyon kişiye ulaşarak, geçtiğimiz yıl Kore'nin Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu'nun belirlediği yabancı ziyaretçi sıralamasında 22. sıraya yerleşmesini sağladı. 2015 başında yabancı turist ziyaretçi sayısı 14 milyonu geçti ve bu rakam geçen yıla göre yüzde 16 artış göstererek son 10 yıl içindeki en yüksek artış oranına erişti.





Bu Haber 27.04.2015 - 11:45:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.