Kongre turizminde Antalya farkı

Kongre turizminde Antalya farkı
Kongre turizminde Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) Genel Kurulu, G20 ve B20 zirveleri, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı gibi dev organizasyonların rüzgarıyla yükselen Antalya, artık kongre alanında Türkiye'deki ilk tercih konumuna yerleşti. Antalya'nın zirvedeki yeri, kongre, toplantı ve etkinlik sektörü pazar araştırma anketinin sonuçlarına da yansıdı.


Anketi kongre alanında fuarlar düzenleyen Ace of MICE şirketi yaptı. Ankete katılanların yüzde 23.5'ini yılda 100'ün üzerinde, yüzde 23'ünü de yılda 20-50 arasında kongre ve toplantı düzenleyen firmalardan oluşturdu. Ankete göre Türkiye'de yönetim firmalarının en çok etkinlik yaptığı şehir, yüzde 24.3 payla Antalya oldu. İstanbul yüzde 22.9 ile ikinci sırada yer aldı.

'İSTANBUL'U GERİDE BIRAKTIK'

Antalya Kongre Bürosu (ACB) Genel Müdürü Sinan İnan, Antalya'nın büyük organizasyonlarla büyük bir tanıtım şansı elde ettiğini söyledi. Bu fırsatı iyi kullandıklarını ve tanıtıma ağırlık verdiklerini anlatan İnan bu dev organizasyonların etkisinin ilerleyen yıllarda çarpan etkisi ile artacağını söyledi. Antalya'da tartışılan her şey dahil sistemini kongre turizminde bir avantaja çevirdiklerini anlatan Sinan İnan, "Her şey dahil sistem de kongre turizmi için bir cazibe noktası oldu. Kongre alanında her şey dahilin uygulandığı yegane destinasyon Antalya oldu. Bu da büyük ilgi çekiyor" dedi.

TEK EKSİK TARİFELİ SEFERLER

İnan, EXPO 2016 alanında yapılan kongre merkezi ile kent merkezinde yeterli kongre merkezinin olmaması sorununun çözümünde önemli bir adım atıldığını hatırlattı. İnan, Antalya'nın en büyük dezavantajının ise dünyanın farklı noktalarında direkt seferlerin eksikliği olduğunu kaydetti. İnan bu konuda atılacak bir adımla Antalya'nın listede daha da üst sıralara çıkacağını savundu.

'VALENCİA'YI YAKALADIK'

Antalya, 2014'te 81'i ulusal, 54'ü uluslar arası toplam 135 kongreye ev sahipliği yaparken, 2015 döneminde bu sayı 98'i uluslar arası, 123'ü ulusal 221 kongreye ulaşmıştı. ICCA sıralamasında geçen yıl 109'uncu olan Antalya, bu yıl 81'inciliğe çıkmış ve İspanya'nın önemli destinasyonlarından Valencia'yı yakalamıştı. (Talat Öztuzsuz-Sabah)


Bu Haber 02.08.2015 - 11:59:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.