Kongre turizmi alanında Türkiye'nin eksikleri neler?

Kongre turizmi alanında Türkiye'nin eksikleri neler?
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği TUROB, Almanya’nın Frankfurt şehrinde 20-22 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Kongre ve Toplantı sektörünün en önemli buluşma noktası olarak gösterilen IMEX Fuarına katılarak, fuara ilişkin “Fuar Sonuç Raporu”nu açıkladı.


Raporda, fuar ile birlikte MICE (Toplantı, Insentif, Kongre, Fuar) alanında genel değerlendirmeler yapıldı. Fuarda yapılan önemli tespitlerden bir tanesi de tanıtım stratejisi olarak şehirlerin daha fazla ön plana çıkartıması oldu. Özel stant ile katılım sağlayan bazı şehirler: Londra, Dubai, Abu Ahabi, Macau, Hong Kong, Seul, Madrid, Kanarya Adaları, Valencia, Baleric Adaları, Barselona, Paris, Sicilya, Florida, Boston, New York, Las Vegas, Teksas ve Brüksel olarak dikkat çekti.
 
Fuarda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve ICVB’nin başarılı organizasyonu ile hazırlanan 400 metrekarelik Türkiye standında Türkiye'den 46 firma ve sektör kuruluşu yer aldı. Türkiye'de, kongre turizminde İstanbul ve Antalya’dan sonra 3. sırada gösterilen İzmir’in fuara katılmaması ise dikkat çekti. Türkiye standı gerek organizasyon gerekse görsel açıdan başarılı bulunurken, stant içerisinde ebru sanatçısı Orhan Erdoğan tarafından hazırlanan geleneksel ebru çalışmaları ile Hafız Mustafa firmasının kurduğu tezgahta lokum ustası tarafından yapılan lokum gösterisi ve sunumu yoğun ilgi ile karşılandı. Fuar süresince ziyaretçilere çeşitli lokum, Türk kahvesi, elma ve nar çayı ikramı yapıldı. Fuarda, Türkiye katılımcılarının çok sayıda ikili görüşme ve toplantı gerçekleştirdiği ve görüşmelere istinaden önemli sayıda talep oluştuğu yönünde bilgiler paylaşıldı
 
Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici tarafından 20 Mayıs 2014 tarihinde Frankfurt Başkonsolosluğu Rezidansında fuar katılımcıları için bir resepsiyon verilmiş, söz konusu resepsiyona yoğun katılım sağlanmıştır.
 
TUROB Başkanı Timur Bayındır:

KOORDİNASYON VE EŞGÜDÜM

TUROB Başkanı Timur Bayındır, fuarın Türkiye açısından oldukça verimli olarak geçtiğini, ancak özellikle yeni destinasyonların pazara girmek için önemli rekabet ortamı oluşturduklarını ve Türkiye’nin rekabet alanında THY tarafından sağlanan direkt ve cazip seferler, coğrafi konum, vize işlemlerinde kolaylık ve nitelikli kongre altyapısının çok önemli avantaj sağladığını belirtti.  Bu alanda en önemli dezavantajın ise; altyapı eksikliğinden ziyade koordinasyon ve eş güdüm içerisinde tanıtım ve pazarlama olduğunu, bu sorunların çözümüne ilişkin stratejik çerçeve ve bu doğrultuda acil eylem programı geliştirilmesi gerektiğini, aksi halde elimizde bulunan avantajların önemini yitireceğini belirtti.
 
 
TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin:

BİLİMSEL PAZARLAMA YÖNETİMİ VE DESTEK ŞART
 
TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin ise, dünyadaki gelişmeler ve rakip ülkelerin uygulamaları dikkate alındığında, ülkemizin ve İstanbul’un MICE alanında sahip olduğu imkanların uluslararası pazarlarda bilimsel pazarlama yöntemleri uygulanarak tanıtılması ve finansal olarak güçlü kaynaklar tarafından desteklenmesinin şart olduğunu belirtti. Fuarlarda, son olarak  IMEX’te de görüldüğü üzere çeşitli şehirlerimizin özel dizayn edilmiş bireysel statlar ile katılım sağlamasının farkındalık oluşturması açısından önemine vurgu yapan Eresin,  Antalya’da 01-05 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ICCA (Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği ICCA ) 53’ncü Kongresinin Antalya’nın tatil turizminin yanında sahip olduğu zengin kongre ve toplantı altyapısı ile de bu alanda dünyada tanınan bir destinasyon olması için çok önemli bir adım olacağını belirtti.
 
 
IMEX Frankfurt fuarındaki başarılı organizasyon nedeniyle; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğuna, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kültür ve Tanıtma Müşavirliğine, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ’na, Hafız Mustafa firmasına ve Ebru Sanatçısı Orhan Erdoğan’a teşekkür edilen açıklamada, fuarla ilgili sonuç raporu da kamuoyu ile paylaşıldı.

 


Bu Haber 26.05.2014 - 14:15:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.