Komünist belediye başkanından turizm hamlesi

Komünist belediye başkanından turizm hamlesi
Tunceli-Ovacık’ın komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu, Tunceli dağlarına gelen turistleri ağırlıyor. İlçede, her yılın Haziran ayında Geleneksel Dağcılık Şenliği düzenlenecek, binlerce doğasever ağırlanacak.


Yurt Gazetesi'nin haberine göre, Mersin Dağcılık Kulübü (MERDAK) üyesi 110 dağcı, 2 gün boyunca yaya olarak gezdikleri Mercan Vadisi’ndeki Munzur Gözeleri, Munzur Vadisi, Pülümür Vadisi, Ağlayan Kayalar, Kutudere ve Dersim Bükü’ne hayran kaldı. Gecenin geç saatine kadar yakılan kamp ateşi çevresinde yöre halkı ve dağcılar keyifli vakit geçirdi.

'HER YIL BİNLERCE DAĞCIYI BULUŞTURACAĞIZ'

MERDAK Başkanı Hüseyin Tunç, verimli bir projeyi tamamladıklarını söyledi. Tunç, Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinden dağcıların Mercan Vadisi’ni görmesi gerektiğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’MERDAK olarak, üyelerimiz ve dağcılığa ilgi duyanları farklı noktalarda bir araya getirmeyi, yeni yerleri keşfetmelerini sağlıyoruz. Mercan Vadisi gezisi de bunlardan biriydi. 110 dağcı ile gittiğimiz gezide, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu bizi çok iyi ağırladı. Kendisiyle yaptığımız görüşmede, bundan sonra her yıl 20-21 Haziran’da Ovacık’ta Geleneksel Dağcılık Şenliği yapılması kararı aldık. Bu etkinlikle her yıl binlerce dağcıyı, doğaseveri Munzur Dağları ile buluşturacağız.’’



Bu Haber 26.06.2015 - 10:45:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.