Komşu'ya kumarhane gelirse, Çeşme yüzde 10 turist kaybeder

Komşu'ya kumarhane gelirse, Çeşme yüzde 10 turist kaybeder
Dar sezona sıkışan Çeşme, bu durumdan kurtulmaya çalışırken bu kez Sakız Adası'nda açılacak kumarhane tehdidiyle karşılaştı. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, "Sakız'a kumarhaneler gelirse Çeşme turizmi büyük zarar görür. Yüzde 10 turist kaybederiz" dedi.

 
Ekonomik krizin ağır yükünü hafifletmek isteyen Yunanistan kumar sektöründe atılım kararı aldı. Yıllık 220 milyon euro'luk kumar cirosuna sahip Yunanistan, Ocak-Mayıs dönemini yüzde 13'lük bir düşüşle kapatınca kumarhane yatırımlarına yeşil ışık yaktı.
Bunun üzerine Sakız ve Girit adaları başta olmak üzere çok uluslu firmalardan yatırım teklifleri gelmeye başladı. Aralarında bir Türk grubunun da olduğu konsorsiyum, Sakız Adası'nda kumarhane inşa etmek için girişimlere başladı. 
 
Çeşme'den deniz yoluyla 40 dakika uzaklıktaki Sakız Adası'na kumarhane açılmasıyla, zengin Türk turistleri adaya çekmeyi hedefleyen Yunanistan, bu projeyi 2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyor. Tüm bu gelişmeler turizmin yükselen yıldızı olmasına karşın sezon kısalığı nedeniyle istenilen sıçramayı yapamayan Çeşme'de şok etkisi yarattı.
 
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Çeşme için bu durumu tehdit olarak nitelendirdi. Sakız Adası'nın her geçen yıl Çeşme'den daha çok turist çektiğine dikkat çeken Öncel, "Geçmişte Çeşme'den Sakız'a günde bir sefer yapılırken son 2 yıldır sefer sayıları 4'e çıktı. Çünkü büyük talep var" dedi. Çeşme'nin geçen yıl 580 bin turist ağırladığını ve adalara yönelik liman çıkışının 140 bine ulaştığına dikkat çeken Veysi Öncel, kumarhane açılması durumunda Çeşme turizminin zarar göreceğini öne sürdü. 
 
Öncel "Yüzde 10 turist kaybederiz. Sakız'da alkollü içecekler ve restoranlardaki fiyatların ucuzluğu turistleri zaten çeken bir unsur. Bunun üzerine bir de kumarhaneler gelirse rakibimiz olan Sakız, Çeşme turizmine zarar verebilir. Ancak bu zarardan sadece Çeşme değil, KKTC ve diğer tatil beldelerimizde büyük oranda etkilenir" diye konuştu. (Kahraman Durak/Yeni Asır)
 


Bu Haber 18.12.2014 - 10:42:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.