Kocadon: İngiliz turist sayısındaki düşüşü durdurmayı hedefliyoruz

Kocadon: İngiliz turist sayısındaki düşüşü durdurmayı hedefliyoruz
Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları iş birliğiyle Bodrum’un turizm amaçlı tanıtımı için başlatılan çalışmalar kapsamında Fransızların ardından ilçeye gelen İngilizler, düzenlenen toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Kocadon, ''Son zamanlarda Bodrum olarak özellikle İngiliz misafirlerimizde bir düşüş yaşıyoruz. Şimdi sizlerin de katkısıyla bu düşüşü tekrar yükseltmek istiyoruz.'' şeklinde konuştu.


İngilizler, tanıtım programı kapsamında ilk gün sabah saatlerinde Bodrum Myndos Kapısını ve Gümbet tepesindeki  tarihi yel değirmenlerini gezerek yüksekten Bodrum manzarasına karşı bol bol fotoğraf ve görüntü aldı. İngiliz grup, ardından kendileri için Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de düzenlenen toplantıya geçti.



Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere kendisini makamında ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Korumar Otel Genel Müdürü Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden ile Bodrumlu turizmciler katıldı.  
 
Toplantı, Bodrum’un tarihi ve kültürel geçmişini konu alan Leleglerden, Karyalılardan günümüze Bodrum’da yaşamış uygarlıkların ve Bodrum’un tarihi - kültürel değerlerinin görseller eşliğinde sunumuyla başladı. Devamında ise Bodrum’un turistik mekanları ve doğal güzellikleriyle çeşitli yerel ve kültürel değerlerinin anlatıldığı İngilizce hazırlanmış tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

 
“İNGİLİZ TURİST SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞIYORUZ''
 
Sunumun ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İngiliz misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, destekleri için basın mensuplarına da teşekkür etti. Başkan Kocadon, “Bugün burada, daha önce hep beraber başlattığımız turizm atağının ikinci bölümü başlıyor, İngiliz misafirlerimizi ağırlıyoruz ki peyderpey de gelmeye devam edecekler. Ben özellikle bu misafirlerimizi, Bodrum’da ağırlamaktan ve onların burada olmalarından dolayı son derece mutluyum. Bodrum turizmine şöyle bir baktığımızda; İngiliz vatandaşların, Bodrum turizmine çok büyük katkı vermiş olduklarını hep beraber görürüz. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve dünyada, Bodrum’un en çok tanıtımını yapan ülke İngiltere’dir. Bugün Bodrum’da birçok güzel otel yaptıysak, bunların İngiliz vatandaşların bize olan ekonomik katkılarıyla olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle Avrupa’nın çok iyi bildiği Gümbet mahallemizin marka olmasına da büyük katkı sağlamışlardır. Ancak son zamanlarda Bodrum olarak özellikle İngiliz misafirlerimizde bir düşüş yaşıyoruz. Şimdi sizlerin de katkısıyla bu düşüşü tekrar yükseltmek istiyoruz. Bodrum’da gezerken de göreceksiniz ki, Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir yerdir. Sevginin ve hoşgörünün en yüksek yer olduğu Bodrum, Türkiye’nin aynı zamanda dünyaya açılan en medeni kapısıdır.  Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar, özgürce tatilini yapar. Bizleri kırmayıp Bodrum’a geldiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
“BODRUM'UN DAHA ÇOK TANITILMASINI SAĞLAYACAĞIZ''
 
Grup adına söz alan You Travel firma yetkilisi Rebecca Brindle ise Bodrum’a çok güzel bir karşılama ile geldiklerini ifade ederek, “Çok memnunuz yaptıklarınız için ve her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bizim için de gerçekten buraya gelmek bir onurdur. Aynı zamanda çok güzel bir tatil geçiriyoruz burada. Ve buna eminiz ki, Türkiye’ye İngilizlerin gelmesi konusunda çok büyük katkılar yapacağız. Bodrum’un daha çok tanıtılmasını, daha çok insanın buraya gelmesini sağlayacağız. Elimizden geldiğince insanlara buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatarak daha iyi bir atılım yapacağız.” şeklinde konuştu.   
 
Grup, toplantının ardından Trafo Bodrum Cafe’de öğle yemeği molası yaparak daha sonra Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesini gezdi.

 
Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding’in ortaklaşa çalışmaları sonucu; 30 Mart - 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden davet edilen yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi ve medya yetkilileri, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları Bodrum’u ziyaret etmeye devam edecek. Çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) de destek veriyor. 



Bu Haber 26.04.2016 - 11:14:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yusuf 27.04.2016 - 11:56

    Başta Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon olmak üzere, TAV ve diğer bireysel çabalarından dolayı zaten bir avuç olan yardımseverlere teşekkür ederim şahsım adına. Ancak Bodrum sadece Belediye başkanından ve TAV dan ibaret değildir. Bu çalışmalara tüm Bodrum otel, esnaf,acente, dernek, kurumlar, odalar vs nin katılımı gerekliydi ve uzun soluklu, planlı ve bütçeli olması gerekirdi. Ne yazıkki başta Sayın Kocadon olmak üzere birkaç turizmci dışında diğerleri sadece resimlerde boy gösterir yada burası Bodrum bişey olmaz der(ki bu diyenlerde şimdi kıvranıyor, müşteri yok ne yapacağız diyor)yada bunlar boşa çalışmalar derler. Desinler, gerçek turizmciler herşartta elinden geleni yapmaya devam edecektir. Belkide bu tür krizler bizi akıllandırmak için gerekiyrdur. Vardır bundada bir hikmet. Dr. Yusuf Günaydın

  • Serkan 26.04.2016 - 12:09

    O değimenleri bi temizlyip renove edemedik, spreylkaralmışlr, kırık dökük .. , yazıklar olsun bize .. Her sene düşüyor Bodrum her sene .. Yaklaşık 10 senedir bu geriye gidiş .. Sona artsın turist yok öle

  • Turizm 26.04.2016 - 11:51

    Sayın Başkan ın Bodrum u Turizm piyasasına yoğun bir şekilde geri döndürme çabalarını takdirle karşılıyoruz ancak.Ancak BODRUM şehir trafiği nin acilen rahatlatılması gerekiyor,Bodrum esnafının turiste karşı aşırı fiyat politikaları rahatsız edici boyutta, aşırı yapılaşma gittikçe güzelim BODRUM un en büyük problemi haline geldi her yer bina alış veriş merkezi,bir tane yeşil alan yok ,ayrıca her kez Bodrum a gece hayatı için gelmediği düşünülürse gürültü kirliliği de dikkatle incelenmeli kanaatindeyim.Yapılan reklam çalışmaları takdire şayan ve eminim ki çok da maliyetli ama daha insanın içini ferahlatıcı ve için de biraz da doğallık olan bir BODRUM üzerin dede çalışılmalı kanaatindeyim.Yeşilin olmadığı,pahalılığın had safhada olduğu,yoğun yapılaşma,gürültü kirliliği ve trafik sorununun tavan yaptığı bir Bodrum sürdürülebilir turizmi ne kadar yapar düşünmek lazım.Yılın 11 ayı büyük şehirlerde çok yoğun ve stresli çalışan tatilcinin tatil de ne isteyebileceğini düşünmeden yapılan çalışmaların verimliliği tartışma konusu dur.Bu konular yalnız BODRUM un değil bir çok Turizm beldesinin problemi dir kanatindeyim.Saygılar

  • otelci 26.04.2016 - 11:29

    Boşlaflar...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.