Kırım'dan vazgeçen Rus turist, Türkiye'ye gidecek

Kırım'dan vazgeçen Rus turist, Türkiye'ye gidecek
Kriz Rusya'dan Kırım'a tur paketi satışlarını sarsıyor, Türkiye'ye talep artacak.


Ukrayna’da yaşanan iç karışıklıklar Rusyalı turistlerin Kırım’a olan ilgisini de ciddi anlamda azalttı. Rusya Tur Operatörleri Birliği, önümüzdeki yaz sezonu Rusya’dan Kırım’a tur satışlarının yarı yarıya azalmasının beklendiğini açıkladı.
 
Novıye İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rus turistler arasında önümüzdeki yaz sezonu en popüler destinasyonların Türkiye, Yunanistan ve Tayland olması tahmin edildiği belirtilen açıklamada, yılda ortalama 1,5 milyon Rus turistin ziyaret ettiği Kırım’a Ruslı turistlerin ilgisinin ise yarı yarıya azalmasının beklendiği kaydedildi.
 
Kırım’da geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan eski Turizm Bakanı Aleksandr Liyev ise, yaşanan olaylara rağmen Kırım’ın önümüzdeki yaz döneminde 5 bin otel, 467 dinlenme tesisi ve 583 plajın turistleri ağırlamaya hazırlandığını açıklamıştı.
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin verilerine göre, 2014 yazında da Rus turistlerin öncelikli tercihlerinin Türk sahilleri olması bekleniyor. 
 
Rusya’dan geçen sene yaz döneminde en fazla turist çeken ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İspanya oldu. Aile tatili için Rusyalı turistlerin çoğu geçen sene Hırvatistan ve Bulgaristan’ı tercih etti. (Türkrus


Bu Haber 05.03.2014 - 13:52:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.