Kırım’daki vaka sayısı kat kat fazlayken Rusya neden Türkiye’ye yükleniyor?

Kırım’daki vaka sayısı kat kat fazlayken Rusya neden Türkiye’ye yükleniyor?
Rus TourDom.ru portalı, Rus medyasında sık sık yer alan ve Rospotrebnadzor ve Rosturizm’in uyarı yapmasıyla sonuçlanan ‘Türkiye’de salgın var’ iddialarını başka bir boyuttan ele aldı. Kırım’da son bir haftada 633 akut bağırsak enfeksiyonu vakasının yaşandığının altının çizildiği haberde, ‘’Türkiye’de Rus turistler için tehlike var olduğunu düşünen Rospotrebnadzor, neden uyarıyı Kırım için yapmıyor?’’ diye soruldu.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Kırım Cumhuriyeti Tüketici Hakları ve Halk Sağlığı Federal Hizmet Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre, 4-11 Ağustos tarihleri arasındaki haftada Kırım’da 633 akut bağırsak enfeksiyonu vakası yaşandı.

Müdürlükten yapılan açıklamada bir önceki hafta da benzer sayıda enfeksiyon şikayeti yaşandığı belirtilirken; hastalığın insidans hızı (risk altındaki nüfustaki hastalığı yeni edinenlerin yani yeni olguların sayısı) ‘aralıklı’ olarak nitelendi ve epidemiyolojik durumun kontrol altında olduğu ifade edildi.

TourDom.ru’nun görüşüne başvurduğu tur operatörleri, yarımadada normalin üzerinde enfeksiyon şikayeti gözlemlemediklerini açıkladı.

TourDom.ru, operatörlerin bu ifadelerinin Rospotrebnadzor’un bölgede bir salgın olmadığı yönündeki açıklaması ile uyumlu olduğu değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE'YE KARŞI YÜRÜTÜLEN KAMPANYA ŞAŞKINLIK YARATTI

Habere göre, Kırım’daki mevcut durum ve tarafların aldığı tavır, Türkiye’deki Koksaki virüsü ‘sorununun’ geniş çaplı bir kampanyaya dönüştürülmüş olmasını oldukça ilginç bir hale getiriyor. Uzmanların Rus medyasında konunun ele alışınış biçimi karşısında şaşkına döndüğü belirtilirken, bazı Rus turistlerin tatillerini iptal etmek ya da başka destinasyonlar ile değiştirmek istediği ifade ediliyor.

TÜRKİYE'DEKİ VAKA SAYISI KIRIM'IN ÇOK ALTINDA

Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve Rospotrebnadzor tarafından da kabul edilen verilere göre, geçtiğimiz ay Türkiye’de yapılan Koksaki virüsü kaynaklı rahatsızlık şikayeti sayısı 348 olarak gerçekleşti. Bu sayı, Kırım’da bir haftada kayda geçen vaka sayısının bile oldukça altında. Üstelik, Türkiye’de şu anda çeşitli kaynaklara göre 300-400 bin arası Rus turist tatil yaparken, Kırım’da bulunan Rus turist sayısının bunun çok altında ifade ediliyor.

RUS RESORTLARINA DAHA ÇOK TURİST ÇEKMEK İÇİN Mİ YAPILIYOR?

Sektör uzmanları, Türkiye hakkında yapılan kampanyanın arkasında Rus resortlarına daha fazla turist çekme isteğinin yatabileceği ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyor.


Bu Haber 16.08.2017 - 16:52:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.