Kılıçdaroğlu Antalya'da konuştu: Yeni bir turizm ekonomisine ihtiyaç var

Kılıçdaroğlu Antalya'da konuştu: Yeni bir turizm ekonomisine ihtiyaç var
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Antalya mitinginde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin yeni bir turizm ekonomisine ihtiyacı olduğunu söyledi.


Antalya'nın Türkiye'nin en güzel kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ancak şehirdeki otellerin yılın sadece yaz aylarında açık olduğuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "izim yeni bir turizm ekonomisi hazırlamamız lazım. Otellerimiz 12 saat 12 gün 12 ay çalışacaklar, huzur içinde çalışacaklar." dedi.

Bu yıl Rusya'dan gelen turist sayısında düşüş olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz turizmi bacasız sanayi olarak görüyoruz ama onlar sevmiyorlar. Onlar yabancıya biletleri pahalı satıyorlar, yabancıların kiralarını yüksek tutuyorlar. Bu ülkeye döviz getiren bizim baş tacımız olur." değerlendirmesini yaptı.

Hükümetin "kaynağı nereden bulacaklar" eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Projelerimizin maliyeti milli gelirin yüzde 2,9’u. Ben bu ülkenin milli gelirinin yüzde 2,9’unu halka veremeyecek miyim?" şeklinde yanıtladı.






Bu Haber 03.05.2015 - 11:28:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 04.05.2015 - 10:30

    Bir muhalefet partisi başkanının bu kadar işin dışından, boş ve turizmi anlamamış hitabı bu parti hakkında iyi bir bilgi veriyor. Bu iş hafife alınmayacak kadar bu beylere karmaşık geliyor. Onlar iktidar gibi farklı mecralarda laf ebeliği yapıp kazları kafeslere tıkacaklarını zannediyorlar. El insaf, içinde bilgi olmayan laflarla politika devrinin bittiğinin farkında değil bu zevat. Sorun nedir sorusunu ya anlamamışlar ya da kör cahiller. Bu söylemle oy alacağını zannetmek vatandaşın aklıyla alay etmektir. Halk artık uyanmalıdır. Turizm kazdıkları küçük çukurda çamur içinde debelenirken bir kişi bu işleri nasıl düzeltiriz diye tek proje ile ilgilenmez, üst düzey eğitim almaz ama laf çok. Neden bu partilerin turizm politikaları olmaz, bu işe kafa yormazlar. Ha, zurnanın son deliği olarak muhalefette olduklarını iddia edebilirler. O halde iki tane soru soralım: Siz keni partinizin yerel yönetimlerinde turizm ile ilgili ne yaptınız veya yapıyorsunuz? Var mı uygulanabilir bir örnek? Yereli yönetemeyen ülkeyi yönetemez. Değişim şart ama bu kafa ile değil.

  • Zafer Cengiz 03.05.2015 - 04:30

    Muhalefet dahil olmak üzere, turizmin gerçek boyutları ve yaşanan yakın tarih haları CÜMLETEN idrakten yoksundur: Anadolunun müstesna turizm potansiyeliyle 40 yıldır henüz sadece Üç Buçuk destinasyonda gelişme kaydeden turizmde, kenisini dev aynasında gören bir balon ŞAMPİYON yanıltmacasına girilmiştir. Oysa 15 yıl önce oluşan hızlı büyüme süreci sorunları için girişilen 2.Hamle ve 2023 Stratejileri Ulusal Reçete olarak 2007 de resmen kabul edilmiş durumdadır. Fakat BÜYÜK RESMİ göremeyen ve küçük hesaplar içinde bocalayan KAMU ve ÖZEL Kesim paydaşları, son 8 Yıldır kurgulanan Stratejik Atılımı unutmuş olarak, turizm ile birlikte obezce büyüyen sorunlar içinde çırpınmaktadır. Turizmi çözemeyen ve çağdaş önlemleri alamayan Türk Turizmi, inatla sürdürülen gerileme döneminin girdaplarında boğulmak üzeredir. Çarpık ve hastalıklı turizmin ilacını sorumlulara hatırlatmak ve piyasayı uyarmak için 5 ay önce açmış olduğumuz İMZA KAMPANYASI eylemine gösterilen ilgi ve katılım durumu ise, Türk turizminin mevcut resmini tüm çıplaklığıyla göstermektedir ÖNEMLE Bilgilerinize: http:chn.ge1oRfHZK?share_idWbMPyYhIUx

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.