Kaza mağduru Rus turistler, Türk şirkete dava açmaya hazırlanıyor

Kaza mağduru Rus turistler, Türk şirkete dava açmaya hazırlanıyor
Tez Tour, Denizli'de yaşanan tur otobüsü kazasında mağdur olan Rus turistlere ve ailelerine 100 bin ile 1 milyon ruble arasında değişen miktarlarda tazminat önerdi. Ancak kazazedelerin, çok daha yüksek miktarda tazminat almak için Türkiye'de Kilit global aleyhinde dava açmaya hazırlandığı belirtiliyor.


TurizmGüncel

6 Ağustos'ta Tez Tour ve Biblio Globus yolcularının bulunduğu tur otobüsünün bariyerlere çarptıktan sonra takla atması sonucu 4 Rus turist hayatını kaybetmiş, 38 turist de yaralanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Rusya'da, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Turdom.Ru'da yer alan habere göre, toplantıya, Tez Tour ve Biblio Globus yetkilileri ile Rusya Federasyonu Devlet Odası temsilcileri de katıldı.

Toplantıya katılan Tez Tour Genel Müdürü Vladimir Kaganer, şirketinin kazazedelere (kazada etkilenme durumuna bağlı olarak) 100 bin 300 bin ve 1 milyon ruble arasında değişen miktarlarda ödeme yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Kazazedelerin sadece Kilit Global'e değil, aynı zamanda Tez Tour ve Biblio Globus'a da dava açma hakkına sahip oldukları açıklandı. Ancak dava açılabilmesi için, Pamukkale'ye düzenlenen söz konusu turun, satılan paket turun bir parçası olması veya bizzat tur operatörleri tarafından satılmış olması gerektiğinin altı çizildi. Toplantıda konuşan bir avukat, "Rus yasalarına göre, yurt dışına turist götüren tur operatörü, sattığı tüm ürünlerle ilgili olarak kalite ve güvenlik konusunda yükümlülük altına giriyor." değerlendirmesini yaptı.

Rus turistlerin dava açmaları durumunda alacakları tazminatın çok daha yüksek olacağına kanaat getirildi. Davanın direkt destinasyon yönetim şirketi Kilit Global'e açılması durumunda mağdurların alacağı tazminat tutarının 100 bin ile 120 bin dolar arasında değişeceği belirtilirken, Ruslar için yurtdışında dava açmanın ve avukat tutmanın son derece masraflı olduğuna da dikkat çekildi. Toplantı sonucunda, Rosturizm ve Turpomosch'ın dava açma konusunda mağdurlara yardımcı olacağı da ifade edildi.


Bu Haber 23.08.2015 - 12:55:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.