Katar Hava Yolları mağdur yolcular için charter uçuşlar planladı

Katar Hava Yolları mağdur yolcular için charter uçuşlar planladı
Suudi Arabistan'ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin Katar'a dönük sert yaptırımlar getirmesi ülkedenin bayrak taşıyıcı şirketi Katar Hava Yolları'nı da etkiledi. Şirket konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.



Katar Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, uçuşların kısıtlandığı 4 ülke harcindeki ülkelerin hiçbirinde yolcuların bir problem yaşamadığı belirtildi.

Kısıtlamalara yanıt olarak Katar Hava Yolları'nın Suudi Arabistan'daki yolcuları için Cidde'den Muskat'a 3 charter uçuş düzenlediği belirtilen açıklamada, uçuşlara ilişkin detayların şirketin web sitesinde yer aldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Doha'da olup Suudi Arabistan'a uçamayan yolcular için de alternatif seyahat düzenlemeleri yapıldığı ifade edildi.

Açıklamanın sonunda, ''yolcularımız bizim en birincil önceliğimizdir ve yolculuklarını sorunsuz bir şekilde tamamladıklarından emin olmaya devam edeceğiz.'' denildi.

EN BÜYÜK DARBEYİ KATAR HAVA YOLLARI YİYECEK

Öte taraftan Habertürk'ün Bloomberg'ten aktardığı habere göre, bölgede yaşanan krizin en ğıar faturasını Katar Hava Yolları ödeyecek. Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesinin ardından bölgede günlük 76 uçuşun iptal edileceği belirtiliyor. Bu uçuşların 52’sini tümüyle Katar hükümetine ait olan ve dünya çapında 40 bin çalışana sahip Katar Hava Yolları gerçekleştiriyor.

Katar’la diplomatik ilişkileri askıya alan ülkelerin hava yolu şirketleri, bu ülkeye uçuşları durdurdu ve Katar uçaklarının hava sahalarını kullanmasını da yasakladı. Katar Hava Yolları da aynı şekilde diplomatik kriz yaşanan ülkelere uçuşları durdurduğunu açıkladı.

SADECE İRAN VE TÜRKİYE GÜZERGAHINI KULLANABİLECEK

Körfez’deki diğer ülkelerin hava sahalarını kapatması nedeniyle Katar Hava Yolları, sadece İran ve Türkiye güzergahını kullanabiliyor.

Son olarak da Suudi Arabistan Havacılık Kurumu, Katar uçaklarının ülkedeki lisansını iptal etti.

Havacılık analiz şirketi Frost & Sullivan’ın tahminlerine göre, Katar Hava Yolları gelirinin yüzde 30’unu kaybedebilir. Kriz nedeniyle Katar Hava Yolları’na ait uçaklar alternatif güzergahlar kullanmak zorunda kalacak ve uçuş masrafları artacak. Birçok transit yolcu Katar üzerinden yolculuk yapmayacak. Bu durum bölgede hava trafiğini ciddi anlamda etkileyecek.

Şirketin ilk aşamada havaalanından Dubai’ye shuttle seferlerini durdurması planlanıyor.



Bu Haber 07.06.2017 - 09:16:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.