'Karaköy bir turizm merkezi olacak'

'Karaköy bir turizm merkezi olacak'
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; 15 bin kişilik istihdamın sağlanacağı, iskan amaçlı yatırımların yapılacağı projelerle Karaköy'ün belki de dünyada en önemli turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.

 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karaköy'ün dönüşümü için düğmeye basan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Bölge, turizmin merkezlerinden biri olacak" dedi. 11 yıllık belediye başkanlığı süresince Beyoğlu'nun her noktasında hayata geçirdiği projelerle dönüşüm başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı ve Okmeydanı'ndan sonra şimdi de Karaköy'e yöneldi. 
 
320 MİLYON $'LIK 12 YATIRIM 
 
Karaköy, Şişhane, Yüksekkaldırım ve Bankalar Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarıyla bölgenin hızlı bir dönüşüm sürecine girdiğini belirten Demircan, "Karaköy İstanbul'un belki de dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri olacak" dedi. Dönüşümle birlikte bölgede turizm yatırımlarının arttığını söyleyen Başkan Demircan, devam eden bin 600 odalı 12 otel ve içinde Galataport'un olduğu bir mega proje yatırımı olduğunu hatırlattı. Başkan Demircan, yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: "Hamdi Akın, Global, Polimeks Seba İnşaat gibi yatırımcılar tarafından yürütülen 12 otel yatırımının toplam değeri 320 milyon dolar. Mega projemiz Galataport'un ise devlete verdiği tutar haricinde 750 milyon dolarlık yatırım değeri bulunuyor. 12 projede 3 bin 500 kişi çalışırken, Galataport tek başına 3-4 bin kişilik istihdam sağlıyor. Karaköy'de, Galataport ve bölgedeki diğer projelerle birlikte 15 bin kişilik istihdam yaratacak. Bu yatırımların başkanlık dönemim olan 2019'a kadar tamamlanması planlanıyor." 
 
GALATAPORT'TA PÜRÜZ AŞILIR 

Galataport projesinin durdurulma kararıyla ilgili de bilgi veren Başkan Demircan, "Bu projenin tamamen durduğu anlamına gelmiyor. Birşeyler eksik görülmüştür. Onlar düzelir, yatırım devam eder" diye konuştu. Hukuk sürecinin işlediğini belirten Demircan, projeyi yürüten Serdar Bilgili'nin bu konuda hazırlıklı olduğunu ve pürüzlerin kısa zamanda aşılacağını ifade etti. 
 
BİNALARIN YARISI YENİLENDİ 

Son 10 yılda Taksim'den başlayan hareketliliğin önce Galatasaray'a, sonra Tünel ve Kuledibi'ne indiğini anlatan Başkan Demircan, değişimin şimde de Karaköy'e aktığını söyledi. Karaköy'de Galata Köprüsü ile Kılıçali Paşa Camii arasındaki bölgede değişimin yaşandığını belirten Başkan Demircan, kentsel yenileme ilkeleri çerçevesinde 551 binanın 259'unu yeniledikleri bilgisini verdi. Bölgenin 20 yıldır toptancıların elinde olduğunu da belirten Başkan Demircan, "Burada konut yok, iskân yok. Bölge değerini buldukça iskân amaçlı yatırımlar da yapılacaktır" şeklinde konuştu. 


Bu Haber 24.01.2015 - 10:04:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.