Kapadokyalı turizmciler: Özür diliyoruz

Kapadokyalı turizmciler: Özür diliyoruz
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD), dün İstanbul'da Koreli turistlere karşı gerçekleştirilen saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ''Ülkemize gelen misafirlere bu tarz saldırıların gerçekleştirilmesini kınıyoruz.'' denildi.


KAPTİD tarafından gerçekleştirilen açıklamada, turizm sezonunun zaten kötü gittiğine ve büyük kayıpların yaşandığına değinildi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın gerçekleştirdiği açıklamalara da değinilirken, şu ifadeler kullanıldı:

''Bildiğiniz üzere turizm camiası olarak çok zorlu günler geçirmekteyiz. Çok değil daha 2 gün önce Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin bu yıl turizmde yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü 5 milyar dolar zararı olacağını tahmin ettiklerini tüm bölge dernek başkanlarının olduğu bir basın toplantısında deklare etti.

Sahil şeridimiz, özellikle Antalya Bölgesi kan ağlamaktadır, zira Rusya’nın yaşadığı derin ekonomik kriz, 1 numaralı pazarı olan Antalya’yı derinden etkilemiş, bazı oteller hiç açılmamış, bazıları haziran sonu kapanmış, çoğu otel ise ciddi doluluk problemi yaşamaktadır. Doluluk problemi olmayan oteller ise karlılık problemi ile karşı karşıyadır. Acente iflasları ise özellikle geçen yıldan beri peş peşe gelmektedir.''

'TEPKİLER DEMOKRASİ SINIRLARI İÇERİSİNDE KALMALI'

Doğu Türkistan'da yaşanan sıkıntılara gösterilen tepkinin, demokrasi sınırları içerisinde kalması gerektiği belirtilen aıkklamada, ayrıca sosyal medyada yeni gibi dolaşıma sokulan görsellerin pek çoğunun eski veya sahte olduğuna da dikkat çekildi.

'ÖZÜR DİLİYORUZ'

Koreli turistlere karşı gerçekleştirilen saldırıya ilişkin ise şunlar denildi:

''Kapadokya, yıllarca Avrupalı ve Japon turist ile anılan bir bölge olmuştur. Hepimizin de bildiği gibi son dönemlerde bu iki pazar da bölgemizde çeşitli sebepler ve bölgemizde yaşanan İŞİD terörü yüzünden ciddi kan kaybetmiştir. Bu pazarların yerine yeni pazarlar oluşmuş ve Çin Halk Cumhuriyeti de bu pazarların başında gelmektedir. Bugün Sultanahmet’te bir grup cahilin Güney Koreli bir turist grubuna 'Çinli' diye saldırması kabul edilebilir bir şey değildir. Milliyetleri ne olursa olsun bize emanet edilmiş, ülkemize katkıda bulunan turistlere saldıran grubu şiddetle kınıyoruz! Bizler, turizmciler olarak binlerce kilometre kat edip, Shanghai’da, Hong Kong’da ve Çin’in farklı şehirlerinde tanıtım ataklarını bir avuç cahilin bunu yok etmesi için yapmadık.

Kapadokya Turizmcileri adına saldıraya uğrayan Güney Koreli turist kafilesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve onlardan yaşanan olaylardan ötürü özür diliyoruz. Ülke imajımıza zarar veren bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileklerimizle...''




Bu Haber 05.07.2015 - 09:37:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hotelier 06.07.2015 - 08:01

    Analitik düşünce yapısını ( öğrenmek için sorgulayan )savunmayan,aksine ezberci ve geri kafalı bireyler yetiştiren eğitim sisteminden başka bir şey beklenmez.

  • turizmdebuaksam 06.07.2015 - 08:57

    Özür dilesek ne olacak Sn.Dinler, ülke olarak imaj yerlerde, turistlere saldıracak kadar cürret eden cahil bir toplum olmuşuz. Araştırmadan, sorgulamadan ve internet üzerinden yayılan, gerçek olmayan saçma sapan haberler yüzünden bu hallere geldik. Okumayan eğitimsiz bir toplum çökmeye mahkumdur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.