Kanada başbakanı milyarderin özel adasında tatil yapmakla suçlanıyor

Kanada başbakanı milyarderin özel adasında tatil yapmakla suçlanıyor
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Bahama Adaları tatili ile ülkenin gündeminde. Tradau, şahsi seyahati için bir milyarderin helikopterine binmek ve milyardere ait özel adada tatil yapmak suretiyle etik kuralları ihlal etmekle suçlanıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Seçildiği günden bu yana dünya genelinde sempati toplayan ve ''özgürlükçü'' lider olarak tanımlanan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 2016 yılında Aga Khan adlı İslami liderin Bahamalardaki özel adasında tatil yapmak ve özel seyahati için milyarderin helikopterine binmekle suçlanıyor.



''MİLYARDERDEN FAYDA SAĞLAR BİR DURUMA DÜŞTÜ''

Kanada Etik Komisyonu Üyesi Mary Dawson, Justin Trudeau'nun kendini, Forbes tarafından dünyanın en zinginleri listesinde gösterilen, Aga Khan adlı milyarderden fayda sağlar bir duruma düşürdüğünü söyledi. Dawson ayrıca, Trudeau'nun özel bir seyahat için Khan'ın helikopterini neden kullandığına da açıklık getirmediğini kaydetti.

TRUDEAU: İŞ VE TATİLİ BİRBİRİNDEN AYIRMALIYDIM

Justin Trudeau ise olayı ''iş ve tatili'' birbirinden ayıramamaya bağladı.Trdeau konuyla ilgili olarak, Twitter'da şu paylaşımları yaptı:

''Şurası açık ki, aile tatilimle Aga Kahan görüşmesini birbirinden ayırmalıydım''

''Özür dilerim. Bunu yapmadım ama bundan sonraki aile tatillerim ile ilgili Etik Komisyonu'nu bilgilendireceğim''

İTİBARINI ETKİLEYEBİLİR

Kanada'da etik kuralları ihlal etmenin büyük bir maddi cezası yok. Sadece 500 dolarlık bir ceza söz konusu. Ancak kararın Trudeau'nun itibarını etkileyeceği belirtiliyor.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ

Nitekim muhalefet de Trudeau'yu suçlayarak, ''Bu süreç içinde Trudeau, hiç de hata yapmış biri gibi davranmadı. Kuralların kendisi gibi insanları kapsamadığını düşünüyor gibi görünüyor.'' açıklamasında bulundu.


Bu Haber 22.12.2017 - 12:22:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.