Kadir Topbaş: Bir daha İBB başkanlığına aday olmayacağım!

Kadir Topbaş: Bir daha İBB başkanlığına aday olmayacağım!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başkanlık için bir daha aday olmayacağını açıkladı.



İBB Meclisi'nin faaliyet raporunun görüşmeleri sırasında CHP'li üyelerin sert eleştirileri ile karşılaşan Kadir Topbaş, "İstanbul'da üç dönemdir başkanlık yapıyorum, bu son dönemim. Canınız çok sıkılırsa çizmelerimizi giyeriz" dedi.

''637 İHALE KİME VERİLDİ?''

Toplantıda konuşan CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam, 637 ihalenin nasıl verildiği konusunda eleştirilerde bulundu. Sağlam'ın, ''Sizin gibi düşünmeyen, size oy vermeyen ve hakkıyla ihale kazanan bir kişi var mı?'' diye sorması üzerine sinirlenen Topbaş, “Bu ifade için yargı sürecini başlatacağım. Bunun cevabı verilecek. Bu nasıl bir itham? İhale herkese açık, herkes girer. Kimsenin siyasi kimliğine, kim olduğuna bakmayız. Bu ciddi bir ithamdır. Bunu söyleyenin yargı önünde kalkıp cevabını vermesi gerekir" dedi.

İstanbul'da kimi ihalelerin FETÖ'ye yakın isimlere verildiği şeklindeki iddialar sonrası Topbaş, ''Lafa bak ya, nasıl bir iş, nasıl bir mantık, nasıl bir ahlak bu. Söylerken vicdanın elverdi mi diye düşünüyorum. Kalbiniz asla yanıltmaz. Zannediyorum ki bunu soran kendi kalbinde bunu doğru olmadığını biliyordur" dedi.

''BU SON DÖNEMİM''

CHP'lilerin 'Bu yol sizi nereye götürecek' şeklindeki eleştirilerine Topbaş, “İstanbul'da üç dönemdir başkanlık yapıyorum. Bu son dönemim. Çok merak ediyorsanız, canınız çok sıkılırsa çizmelerimizi giyeriz. Ve hizmet üretenin her daim yanında oluruz" diyerek karşılık verdi. Topbaş'ın bu cevabı alkışlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından oylanan 2016 Faaliyet raporu CHP'nin itirazlarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.


Bu Haber 21.04.2017 - 09:20:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.