Kaan İşçil: Hiçbir web sitesi bir tur operatörünün yerini tutamaz

Kaan İşçil: Hiçbir web sitesi bir tur operatörünün yerini tutamaz
Hürriyet Gazetesi Reklam Koordinatörü İris Cingı, Kappa Tour Yönetim Kurulu Başkanı Kaan İşcil ile bir röportaj gerçekleştirdi.


TurizmGüncel

Kaan İşçil ile röportajı sizlere aktarıyoruz;

Uzun zamandan bu yana acenteci olarak outgoing’de oldukça hızlı adımlarla yükseldiniz. Aslında siz çoğu zaman bildik destinasyonlarla çalışıyorsunuz. İskoçya ve İrlanda’yı tanıtmak üzere bir fam trip yaptık. Bu destinasyonu nasıl buldunuz?

Biz daha çok misafirlerimizin tercih ettikleri ülkelere tur yapmaya çalışıyoruz. Özellikle son zamanlarda Türkler, birden fazla ülkeye seyahat etmeye başladı. Bu nedenle biz de bu taleple birlikte farklı ülkelere misafirlerimiz için turlar düzenliyoruz. Kappa Tour olarak dünyada 45 ülkeye turlarımız var. Bunları daha da geliştirmeyi düşünüyoruz.



Siz mass turizmde ciddi bir performans gösteriyorsunuz. İskoçya pazarı ise mass turizme çok uygun değil. Yani ekonomik bir pazar olmayacak. Siz bunu nasıl pazarlayacaksınız?

Biz operatör olarak yeni eklediğimiz destinasyonları, ‘burası mass turizm olmaz’ diye bir ayrım yapmıyoruz. Görevimiz o ülkeyi, diğerlerinden ayırmadan ekonomik bir şekilde seyahat ettirmek. Biz Britanya içindeki turları mass turizm haline getiririz.

Vizeyi engel olarak görüyor musunuz?

Bence Britanya ülkelerindeki en büyük engel bu.. Türk tüketici, en çok Avrupa’yı merak ediyor. Bizim görevimiz bu yelpazeyi mümkün olduğunca genişletmek. İskoçya’yı da misafirlerimize sunmak ama en önemli şey vize. 25 eylül itibariyle Türkiye’deki bütün konsolosluklar aracı kurumlar vasıtasıyla parmak izi uygulamasına geçtiler. Bu konuda daha dikkatli olmalıyız.

Digitalleşme tüketici ile ürünü yakınlaştırıyor. Acenteci olarak bir risk görüyor musunuz? Siz tüketicinize digitalle ulaşmayı düşünüyor musunuz?

Hiçbir web sitesi hiç bir tur operatörünün yerini tutamaz, bugün de tutamaz yarın da tutamaz. Çünkü turizm sadece bir otel rezervasyonu demek değildir. Biz otel rezervasyonu yapmıyoruz. Misafirlerimize gitmek istedikleri tatil seçenekleriyle ilgili uçağa bindikleri andan itibaren geri dönünceye kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz Türkiye’nin en iyi rehberleriyle çalışan tur operatörlerinden biriyiz. Biz ulaşım satmıyoruz, biz misafirlerimize mutluluk sunuyoruz. Onlar bizden mutluluk alıyorlar. Biz tur yapıyoruz, tur operatörüyüz. Bu nedenle bu ayrımı iyi düşünmemiz ve değerlendirmemiz gerekiyor.


Bu Haber 07.10.2014 - 11:27:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mert 14.11.2016 - 03:26

    sen ilk önce aldığın şikayetlere bak kappa tur !

  • Erkut 09.10.2014 - 11:33

    Günümüzde internet sitelerinin değil tur operatörlerine ait online satış sitelerinin varlığından söz etmek gerek. Kaan bey büyük rezervasyon sitelerine laf söylemek isterken yarattığı algı ve başlık çok talihsiz olmuş. Rezervasyon sitelerine de bu şekilde yaklaşmak yerine, paket turların da içeriklere uyarlanması ve satış kanalının çeşitli entegrasyonlarla yeni iş modellerine yönlenirilmesi çok doğru olmalı. Kaan Bey, çok uzakta olmayan bir gün, sadece bu konu için değl birçok şeyin yerini online çözümler tutacak.

  • Baykara 08.10.2014 - 12:07

    Murat Bey çok güzel özetlemiş:) Amerika çoktan keşfedildi...

  • Batur 08.10.2014 - 10:12

    Online bir kanal, tur operatörü ise iş modeli. Nasıl karşılaştırabiliyorsunuz çok ilginç. Koca patrona bu şekilde cahil bir açıklama yakışmamış. Yani konu şu mu ben operatörüm tur yaparım online satmam. Yahu dünyanın en büyük tur operatörleri paketlerini online satıyorlar. Burada konu verdiğin hizmet değilki, konu ürünün dağıtımı ve satış. Sen hizmetini yine iyi ver, müşterilerin konuşsun, internette paylaşsın, sonra diğerleri de online olarak aynı hizmeti alabilsin. İnşallah burada ifade hatası vardır yoksa koca patrona yakıştıramam.

  • gelecek de bir gün gelecek 08.10.2014 - 10:03

    Türkiye dahil tüm dünyada münferit seyahat edenlerin oranı bu hızla artarken biraz kenini kandırmak gibi olmuş yazı. 2014 yılındayız ve internet çağında yaşıyoruz. Herkesin tatil anlayışı ve zevkleri farlı, Y kuşağı zaten apayrı bir kültüre kayıyor, keni organizasyonunu kenisi yapması kadar güzel bir şey olabilir mi insanın. Niye operatörlerin planına programına uysun insanlar özgürce gezmek tozmak varken. Fiyat olarak da çok daha uyguna almak mümkün. Dil sıkıntısı olan veya yurt dışı tecrübesi olmayan insanlar tercih eder gibi bence sadece.

  • Red Apple 07.10.2014 - 02:56

    Fordta bankadan kredi istediğinde, banka müdürü geçmişte ve gelecekte ulaşımın yine atlar ile yapılacağını belirterek kredi talebini reddetmiş. Kıssadan hisse... Ha mutluluk olayına gelince tatilimi önceden planlar ve gideceğim yer hakkında tüm detayları ve yorumları internet üzerinden okur ve hazırlık yaparım. Internet üzerinden otel ve uçağımı erkenen daha ucuza alır ve tur operatörüne kazandıracağım parayı da keni zevkime göre gittiğim ülkede afiyetle harcarım. İnterneti kullanmayı bilen ve İngilizce konuşabilen bir dünya vatandaşının tur operatörü ile işi ne olur ?İşte esas buna iktisatta tüketici rantı ve mutluluğu denir.

  • Murat 07.10.2014 - 11:50

    Şikayet siteleri Kappa tur ve özellikle rehberleriyle ilgili şikayet doluyken online satış yapmamak elde değil. Amerika çoktan keşfedildi. İnsanları yanlış yönlenirmeyiniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.