Jolly Tur tam kadro EMITT fuarında

Jolly Tur tam kadro EMITT fuarında
2017 sezonu için 1 milyon müşteri hedefi koyan Jolly Tour'un EMITT Turizm Fuarı'ndaki standı yoğun ilgi görüyor.


Turizmde sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Jolly Tur, özel tasarlanmış standıyla EMITT Fuarı'daki yerini aldı. Jolly Tur’un 3 yıl içinde 10 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığı teknolojik gelişim çizgisinde özellikle Jolly Business Online Seyahat Platforu, Jolly Tur Satış Platformu, CRM Sistemleri ve Büyük Veri projeleri büyük bir ilgi uyandırırken, yurtdışı, cruise, kültür turları, Kıbrıs ve yurtiçi otellere yönelik seyahat paketlerindeki  yenilikçi tavrı, zengin içeriğine karşın ekonomik anlayışı ziyaretçilerin ilgisini çekti.

BAŞARILI PERFORMANSTA 30 YILLIK BİRİKİMİN ETKİSİ

Erken rezervasyonda önemli bir başarı elde eden Jolly Tur, 2017 yılında yüzde 32 büyüyerek 1 milyon kişiyi tatile götürmeyi hedefliyor.

Sıkıntılı bir dönem olarak geride kalan ve yüzde 20 civarında daralmanın yaşandığı 2016 yılını yüzde 23 büyüme ile kapatan Jolly Tur, 2016’da sadece marketing alanında yüzde 100 yatırım artışı hedefine ulaşarak 27 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. 2016’da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle  kamu tatillerinin iptal edilmesi doğrultusunda 4 gün içinde ödemeleri yüzde 100 olarak gerçekleştirdi.
 
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Emitt Fuarı sırasında yaptığı açıklamalarda erken rezervasyonda erkenden yakaladıkları başarının altını çizdi. 2017’de 1.000.000 kişiyi tatile çıkarma konusunda kararlı olduklarını ve bunun, yüzde 60’a yakının erken rezervasyon oluşmasını hedef olarak belirlediklerini anımsatan Mete Vardar, yüzde 50’ye varan erken rezervasyon indirimlerinin yanı sıra oluşturdukları yenilikçi, ekonomik seyahat paketleri ve sektördeki 30 yıl boyunca oluşturdukları memnuniyetin ve güvenin bir sonucu olarak son derece başarılı rakamlara ulaştıklarını vurguladı. Mete Vardar, şöyle konuştu:

“Aldığımız rezervasyonlar gösteriyor ki, geçen yıl ile karşılaştırıldığında son derece iyi sonuçlara ulaştık. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yurtiçi otellerde yüzde 30’un üzerinde, kültür turlarında yüzde 40, Kıbrıs turlarında yüzde 40, yurtdışı turlarında yüzde 20 ve cruise turlarında ise yine yüzde 20’lik artış gerçekleştirdik. Bu başarı, sektörün sıkıntılı bir dönemden geçtiği 2017 yılında sektörde yer aldığımız 30 yıl boyunca misafirlerimizde oluşturduğumuz güvenin ve memnuniyetin bir sonucudur.”

ORTA VADEDE ULUSLARARASI BİR MARKA OLMA YOLUNDA İSTİKRARLI VE GÜÇLÜ ADIMLAR

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar’ın dikkat çektiği bir diğer konu, Emitt Fuarı’nda dikkatleri üzerine çeken teknolojik yatırım planları oldu. 2017 dahil 3 yıl içinde 10.000.000 dolarlık yatırımla hayata geçirmeyi planladıkları yatırımlarla Türk turizminin uluslararası arenada güçlü bir konuma gelmesine de katkıda bulanacaklarına inandığını vurgulayan Mete Vardar, bu yatırımların ayrıca, Jolly Tur’un orta vadede bir dünya markası olma hedefi doğrultusunda da gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Mete Vardar, yeni teknolojik yatırımlar hakkında şu bilgiyi verdi:

“Teknolojik yatırımlarımızdan biri de Jolly Business Online Seyahat Platformu.  Bu platformda dijital seyahat asistanımızın akıllı algoritmalar sayesinde yaptığı öneriler, şirketlerin maliyetlerini düşürecek ve seyahat rezervasyonları konusunda iş gücü kayıplarını asgariye indirecek. İkinci çeyrekte hayata geçireceğimiz yeni “Jolly Tur Satış Platformu” ile misafirlerimiz, tüm ortamlarda aradıkları ürünleri hemen bulabilecek ve rezervasyonları tek tuşla yapabilecek. Teknolojide bir başka önemli yatırımımız, CRM sistemlerine ve büyük veriye odaklanmamız. Bir başka deyişle 2017’den itibaren müşterilerimizin davranışlarını çok daha iyi inceleyerek kişiye özel teklifler sunabileceğiz.  Ayrıca, finans ve muhasebe sistemlerimizde de önemli gelişimler sağlıyoruz. Yatırım aşamasında olan tüm bu teknolojik atılımlar, önümüzdeki yıllarda doğrudan ya da işbirlikleri aracılığıyla farklı coğrafyalarda faaliyet göstermemize katkıda bulunacak.”



HEDEFLERİMİZDE REVİZYON YAPMAMAMIZ TÜRKİYE’YE DUYDUĞUMUZ GÜVENİN DE BİR GÖSTERGESİ

Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan ise Jolly Tur’un yüzde 32’lik büyüme hedefinden taviz vermemesini, 1.000.000 kişiyi tatile çıkarma konusundaki kararlılığını; Jolly Tur’un istikrarlı ve kararlı yapısı kadar Türkiye’ye ve Türk insanına duyduğu güvenle açıkladı. Olumsuz gelişmelere rağmen belirledikleri hedeflerde herhangi bir revizyon yapmadıklarını vurgulayan Figen Erkan, turizm sektöründeki 30 yıllık başarı dolu hikâyelerine 2017’de yeni başarıları eklemeye kararlı olduklarının altını çizdi.

Yatırım tutarı 10.000.000 dolara ulaşacak teknolojik yatırımların yanı sıra zengin içerikli, yenilikçi ve ekonomik seyahat paketlerinin sayısını ve niteliklerini giderek artırdıklarını vurgulayan Figen Erkan, bu konudaki somut örneklerden biri olarak 117 olan yurtdışı program sayılarını 2017 yılında 170’e yükseltecek olmalarını gösterdi. Yurtdışında İtalya Cortina D’ampezzo, Slovenya Kranjska Gora, Amalifi Kıyıları, Avustralya-Yeni Zelanda, Gizemli Ada Sri Lanka ve Myanmar’ı bu yöndeki örneklerden sadece birkaçı olarak ifade eden Figen Erkan, kültür turlarında ise her bölgeden her şehirden ulaşım stratejileri doğrultusunda pek çok ilden hareketli turlar başlattıklarını vurguladı.

Diğer yandan Jolly Tur misafirlerinin yüzde 25’ini oluşturan kamu personeli için özel kampanyalar düzenlediklerini de ifade eden Figen Erkan, Bonus Card ile yaptıkları işbirliklerine de işaret ederek, Jolly Tur’un yüzde 50’ye varan erken rezervasyon indirimlerine ekstra olarak Bonus Card’a özel yüzde 5 indirim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Figen Erkan şöyle konuştu: “Tüm bunlar göstermektedir ki, Jolly Tur, 30 yıl boyunca olduğu gibi belirlediği hedeflere sadece kendi adına değil, Türkiye turizmi için de ulaşma konusunda tüm enstrümanları kullanmakta ve bunlara yenilerini eklemektedir. 2017 sonunda Türkiye turizmine sağladığımız büyük katkılar konuşulacaktır. “

3.500 KİŞİLİK KADRONUN TEK İŞİ MİSAFİR MEMNUNİYETİ

 2017 yılında da tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi müşteri memnuniyetini ve devamlılığını temel hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Figen Erkan, bu yönde 3.500 kişilik dev kadrolarıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türkiye’nin en köklü ve güçlü tur operatörlerinden biri olarak öncelikle müşteri memnuniyeti ve devamlılığı temel hedefimiz… Jolly Tur çatısı altındaki 3.500 kişilik dev ordu; çalışmalarını bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyor. Ve biz, hizmet kalitemizi korumak ve geliştirmek için personelimize, işleyişimize, teknolojimize ve dolayısıyla misafirlerimize sürekli yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca, tedarikçilerimiz olan oteller, havayolları ve ulaşım firmalarıyla güçlü bağlarımız nedeniyle Türk tatilcilere ciddi fiyat avantajı ve kaliteyi uygun koşullarda ve güvenle alma imkânı sağlıyoruz. Diğer yandan, teknolojiye yaptığımız yatırımlarla tüketicilerin tatille ilgili bilgilere doğru ve kolay kaynaklardan erişmesini, zamanını doğru kullanarak güvenle tatilini satın almasını sağlıyoruz. Bu çerçevedeki çalışmalarımız doğrultusunda Emitt’te en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen firma olmamız; doğal bir sonuç.”


Bu Haber 26.01.2017 - 16:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.