Jetpa için iflas yolu göründü, mağdurlar Caprice otellerinin kapısını çalacak

Jetpa için iflas yolu göründü, mağdurlar Caprice otellerinin kapısını çalacak
Jetpa mağdurlarının son umudu Caprice otelleri! Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa’dan alacağı olanlar için umut ışığı doğdu. Jetpa’nın iflası kesinleştiğinde mağdurlar Caprice otellerinden alacaklarını isteyebilecek.


Vatan Gazetesi'nden İlker Akgüngör'ün haberine göre, Jetpa mağdurlarının kazandığı ancak tahsil edemediği davalara ilişkin alacakların tahsili amacıyla Jetpa Holding A.Ş. ve Fadıl Akgündüz aleyhine yapılan icra takibi şirketin iflas sürecini başlattı. Avukat Dr. Acun Papakçı tarafından temsil edilen yaklaşık 200 mağdurdan davası sonuçlanan yaklaşık 100 kişiye 5 milyon Euro’yu geçen alacaklar Fadıl Akgündüz ve Jetpa Holding A.Ş. tarafından ödenmedi. Avukat Dr. Papakçı mağdurlardan toplanılan paraların holdingte tutulmadığı, bu şirket üzerinden yine Akgündüz kontrolünde olan alt şirketlere aktarıldığını belirtti.

Papakçı, işadamı ve akrabalarının ortağı ve yöneticisi olduğu Caprice adı altında birçok yatırım yapılarak Caprice Termal, Caprice Gold ve Caprice Maldivler adıyla yatırımcılara pazarlandığını ifade etti. İşte o formül:

Mağdurların Fadıl Akgündüz ve Jetpa Holding A.Ş.’den tahsil edemedikleri alacaklarını “tüzel kişilik perdesinin aralanması teorisi” uyarınca organik bağ içinde bulunan bu şirketlere yöneltecekleri öğrenildi. Bunun için şirketin iflasının gerçekleşmesi gerekiyor. Bu nedenle mağdurlar geçtiğimiz aylarda Jetpa Holding’in iflası için icra takibi başlattı. Borcun ödenmemesi üzerine Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde iflas davası açıldı.

Mahkeme 14 Ekim 2014’te yapılan son duruşmada iflas talepli takibin kesinleştiğine dair ilan verilmesine karar verdi. Jetpa Holding A.Ş.’nin iflas etmesi kesinleşince mağdurlar alacaklarını Caprice adını kullanan şirketlerden talep edecek. Yeni mağdurlar olacak Ancak bu gelişme “Caprice Gold” adıyla Bayrampaşa’da yapılan projenin teslim ve kira gelirlerini bekleyen diğer yatırımcıların mağduriyetini büyütecek.

JET FADIL, OLAYI GEZİ'YE BAĞLAMIŞ

Akgündüz geçtiğimiz Haziran’da gezi parkı eylemleri, 17 Aralık Operasyonu, Soma faciası, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmaları yüzünden piyasanın olumsuz etkilendiğini ve kira gelirlerini ödeyemediğini yatırımcılara gönderdiği bir mektupla ilan etmişti.

MAĞDURLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Öte taraftan dün İstanbul'da bir araya gelen Caprice Gold mağdurları hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar. Mağdurlar, yaşadıkları mağduriyet süreci ile ilgili olarak bir de basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, "Bizler, Caprice Gold projeleri sahibi Fadıl Akgündüz mağdurlarıyız denilen açıklamada, "Beş yıldır yapımı süren otelin inşaatı bitmediği gibi, inşaat faaliyetleri de tamamen durdurulmuş olup, kira garantili olarak satılan devre mülklerin kiraları da 8 aydır ödenmemektedir. Ayrıca ilgili firmanın sahibi Fadıl Akgündüz, bu süre içinde Maldivler diye bir proje daha çıkartarak tekrar piyasadan para toplayıp, sayısı belli olmayan mağdurlar oluşturmuştur" denildi.

750 MİLYON TL TOPLADI

Akgündüz'ün mart ayından beri kayıp olduğu belirtilen açıklamada, mağdurlara ayetle başlayıp hadisle biten e-mail ve mektuplar gönderildiği kaydedilerek, "Gayrimenkullerini, Didim’de bulunan oteli ve diğer mülkleri başka şirketlere devretmeye başlamıştır" iddiasında bulunuldu. Caprice Gold projesiyle 12 - 20 bin arasında kişinin mağdur edildiği belirtilen açıklamada, toplanan para miltarının 750 milyon TL olduğu ifade edildi.



Bu Haber 10.11.2014 - 10:12:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.