Jet Fadıl hakim karşısında: Beni serbest bırakın mağduriyetleri gidereyim

Jet Fadıl hakim karşısında: Beni serbest bırakın mağduriyetleri gidereyim
"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapsi istenen ve 4 aydır tutuklu bulunan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz dün hakim karşısına çıktı.

 
Devre mülk satışı yapılan yatırımcıların mağdur edildiği iddiasıyla, iş adamı Fadıl Akgündüz’ün de aralarında bulunduğu 2′si tutuklu 4 sanık dün ‘nitelikli dolandırıcılık” suçundan hakim karşısına çıktı. Hürriyet'in haberine göre, Fadıl Akgündüz, “Bu projeler merdivenaltı projeler değil, uluslararası ve devlet onayı alınan projelerdir. Mağduriyetleri gidermek için beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.
 
İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut ile tutuksuz sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut katıldı.
 
“TÜRKİYE EKONOMİSİ 2 YIL SIKINTI YAŞAYINCA, SATIŞLAR DA DURDU”
 
Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Fadıl Akgündüz, davaya konu olan “Caprice Gold Bayrampaşa Projesi ve Caprice Gold Maldivler Projesi”nin önemini anlattı. Akgündüz, “Bayrampaşa Projesi çok önemli bir projeydi. Banka kredisi kullanılmayacağının duyuruları yapıldı. 8 bin 400 kişiye satış yapıldı. Türkiye ekonomisi 2 yıl sıkıntı yaşayınca, satışlar da durdu. Satışlar yüzde 17′de kaldı. Şu anda proje beklemektedir. 70 milyonluk daha kaynağa ihtiyaç var” dedi.
 
'ALMAN YATIRIMCIYLA ANLAŞTIM, HABERLER SEBEBİYLE YATIRIM DURDU'

Fadıl Akgündüz, yurt dışına gittiğini ve bir Alman yatırımcıyla anlaştıklarını iddia ederek, “2014 yılında ulusal basın benim dolandırıcılıktan aranmadığım halde arandığımı yazdı. Yatırım durdu. Savcıyla görüşmek için randevu talep ettik. 21 Aralık’ta randevu talep ettik. Savcı delilleri toplamak için beni mahkemeye sevk etti. Tutuklandıktan 4 ay sonra huzurunuzda bulunuyorum. Verilen kararı saygıyla karşıladım” diye konuştu.

'MALDİVLER PROJESİNDE İNŞAATI YAPMAK YABANCI ŞİRKETİN SORUMLULUĞU'

Akgündüz’ün, projenin depreme dayanıklı olduğunu ve 3,5 kat demir kullanıldığını söylemesi üzerine, salonda bulunanlardan bir kişi, “İnşaat reklamı dinliyoruz” şeklinde tepki gösterdi.
 
Maldivler Projesi’ne ilişkin 15 kişinin şikayetçi olduğuna dikkat çeken Akgündüz, bu projede bir kısım yatırımcının paralarının iade edildiğini söyledi. Akgündüz, müfettiş raporunda Maldivler’deki Caprice Otel inşaatına hiç başlamamakla suçlandığını belirterek, “Biz Maldivler’de inşaat yapmakla yükümlü değiliz. Oraya para göndermekle yükümlüyüz” diyerek, inşaatın yapılmasından oradaki şirketin sorumlu olduğunu öne sürdü.
 
TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
 
Devre mülk satışı yapılan yatırımcıların mağdur edildiği iddiasıyla işadamı Fadıl Akgündüz'ün de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 4 sanığın 'Nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkeme, Akgündüz'ün tahliye talebini reddetti. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada dinlenen 30 müşteki şikayetçi olduklarını belirtti. Duruşma sonunda, mahkeme heyeti, somut delilerin varlığı, öngörülen ceza miktarına göre tutuklama tedbirlerinin ölçülü olduğu, adli kontrol tedbirinin orantılılık ilkesi gereğince yeterli olmayacağı, delillerin karartılması ve kaçma şüphesini gözönünde bulundurarak, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 73 müştekinin suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya taraf olarak katılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Haziran ayına erteledi.
 
İDDİANAME
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 33 sayfalık iddianamede, aralarında Fadıl Akgündüz’ün de bulunduğu 4 şüpheli ile 349 müşteki yer alıyor.İddianamede, devre mülk bedellerinin alınmasına rağmen şirket yönetimi tarafından taahhütlerinin yerine getirilmediği, bu şekilde dolandırıcılık yapıldığına dair iddialar üzerine, şirket ortakları Avniye Obut ve İbrahim Obut, şirket müdürü Mehmet Salih Obut ve söz konusu şirketi idare ettiği anlaşılan Mehmet Fadıl Akgündüz hakkında soruşturma başlatıldığı anlatıldı.
 
İddianamede, Capricegold Bayrampaşa Projesi’ne ilişkin ön ödemeli devre mülk ve Capricegold Maldivler Projesi’ne ilişkin ön ödemeli devre tatil sözleşmelerinde, mağdurlardan devre mülk ve devre tatil bedellerinin alınmasına rağmen, bu kişilere sözleşmede yazılı yükümlülüklerin yerine getirilmediği, soruşturma kapsamında elde edilen delillerden söz konusu şirket yetkililerin bu yükümlülüklerini yerine getirmemesinde “dolandırma kastıyla” hareket ettikleri öne sürüldü.Her iki projeyle de yüzlerce kişinin mağdur edildiği belirtilen iddianamede, sanıkların müştekilere yönelik eyleminin “Nitelikli dolandırıcılık” suçu kapsamında kaldığı vurgulandı. İddianamede, 4 sanığın, 349 müştekiye yönelik eylemlerinden dolayı ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443′er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 


Bu Haber 21.04.2016 - 06:15:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.