İzmirli turizmciler Sun Express ile buluştu: Kara gün dostu

İzmirli turizmciler Sun Express ile buluştu: Kara gün dostu
İzmirli turizmciler, Sun Express CEO'su Jens Bischof onuruna Mövenpick Hotel İzmir’de bir kokteyl düzenledi. Kokteylde konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Sun Express'in kara gün dostu olduğunu belirtti.



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin (ETİK), SunExpress’in CEO’su Jens Bischof onuruna Mövenpick Hotel İzmir’de verdiği kokteyl, Egeli turizmcileri bir araya getirdi. Kokteyle İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güventaşbaşı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Kültür Müdür Vekili Murat Karaçanta, TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir Rehberler Odası Başkanı Nebil Altınel, TÜRSAB Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karadeveci, ETİK Danışma Kurulu Başkanı Abdülaziz Ediz ve ETİK yönetim ve danışma kurulu üyeleriyle çok sayıda turizmci katıldı.

İŞLER: SUN EXPRESS KÖTÜ GÜN DOSTU

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizmin zor dönemden geçtiği bu süreçte SunExpress’in sektöre verdiği destek nedeniyle “kara gün dostu” şirket olduğunu söyledi. İşler, “Herkes eksiye düşerken SunExpress desteğini artırarak sürdürüyor, işbirliğimiz verimli bir şekilde artıyor. İzmir turizminin kara gününde, çıkış yolu bulmamız için SunExpress’in verdiği destek unutulmaz” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası’nın da katkısıyla SunExpress ile uçak desteği konusunda bir çalışma yapacaklarını anlatan Mehmet İşler, “Uçağın yarısını, İzmir Ticaret Odası’yla işbirliği yaparak yüzde 50 oranında biz dolduracağız, yüzde 50’sinin riskini de onlar alacaklar” dedi.

SunExpress’in uçak desteğinin yanı sıra gerçekleştirilecek tanıtım atağına da destek vereceğini anlatan İşler, tur operatörlerinin satış temsilcilerinin İzmir’de ağırlanacağını ve kentin tanıtımı için ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını söyledi. Ünlü yazar Victor Hugo’nun İzmir’u uyuyan bir prensese benzettiğini anımsatan Mehmet İşler, “İzmir’in bu güzel prensesin artık uyanma zamanı geldi. Bizim bu prensesi uyandıracak turizmden anlayan, genç, dinamik, bizim söylediğimizi anlayacak bir prense ihtiyacı var. Umarım o günler çok yakında olur.İzmir kendini uyandıracak prensine bir an önce kavuşur” diye konuştu.

BİSCHOF: İZMİR BİZİM EVİMİZ

SunExpress’in yaşanan zorlu süreçte diğer havayollarının aksine kapasite düşürmediğini, tam tersi artırıma gittiğini söyleyen SunExpress’in CEO’su Jens Bischof da, “İzmir bizim evimiz, burası için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi. İzmir’in bu yaşananları hak etmediğini ve inanılmaz güzel bir yer. olduğunu söyleyen Bischof, “Orta Avrupa’da insanların kafasında Türkiye ile ilgili çok yanlış bir resim var. Bu resmin değiştirilmesi için çok ciddi bir tanıtım atağına geçilmesi gerekiyor. Bu resim değiştirilmeden insanları buraya çekmek biraz zor” diye ekledi. SunExpress’in şu anda İzmir’den Avrupa’daki 26 şehire uçuşu olduğuna dikkat çeken CEO Jens Bischof, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz SunExpress olarak şu anda dış hatlarda 26 noktaya uçuyoruz. Bütün havayolları kapasiteyi düşürürken biz tam aksine geçen yıla oranla yüzde 8 kapasite artırdık.En önemli noktalardan biri bu kapasiteyi ayakta tutmak, son dakika satışları önemli.Bu son dakika satışlarıyla eğer bir ivme yakalanabilirse biz de buna cevap verebilecek durumdayız. 2016 zor bir yıldı, ama bunu biz SunExpress olarak başarılı bir şekilde tamamladık, hiçbir uçağı yatırmadık. 2017’de de aynı şekilde, hiçbir uçağımızı yerde tutmayı düşünmüyoruz, uçurmayı düşünüyoruz. Bunun için tanıtımın olması gerekiyor. Bunun için ciddi aktiviteler de yapılması gerekiyor. Tanıtımla ilgili her türlü işbirliği ve desteğe hazırız, zaten İzmir bizim evimiz, Antalya gibi. Biz burada üstümüze düşün ne varsa yapmaya hazırız.”

SOYER: TURİZM KARARAN İKLİMİ SEVMEZ

Turizmin şu anki durumu için “kara gün” sözcüğünün çok doğru bir tanımlama olduğunu dile getiren Seferihisar Belediye Bakanı Tunç Soyer de, “Kara gün dostları unutulmaz. Kara gün geçince o dostluklar hatırlanır, gereği yapılır” dedi. Günü kara yapanın siyasi iklim olduğuna dikkat çeken Soyer, “Bu sektör kararan iklimin altında nefes alamıyor. Ama eninde sonunda bu iklim değişecek. İlelebet sürecek siyasi bir iklim değil. Kara gün dostları çok kıymetlidir ama en önemlisi de unutulmazlar. Kara gün geçince o dostluklar hatırlanırlar. Onu hatırlayan dostlar da gereğini yaparlar. İzmir’i SunExpress’in bir hub yapmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Herkese bol sabır, bol enerji diliyorum. Bu süreçten çıkışın tek yolu var, birbirimizle iyi bir dayanışma içinde olarak ve çok çalışarak atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.



TAŞBAŞI: PRENS SİZSİNİZ

İzmir’in prens beklemesine gerek olmadığını söyleyen İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, “İzmir uyuyan bir prens olabilir ama ben sizin prens beklemenize gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü prensler sizsiniz” dedi. “Sektör, kamu, burada yaşayan halk, hepsi prens. Bunlar birleşirse yapılamayacak birşey yok. Birlik beraberlik içinde bu kentin çözemeyeceği birşey yok” diyen Taşbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Suriye’deki durum belli, olumsuz göçten en çok etkilenen kentlerden biri İzmir. Yunanistan’la yakın bir sınırımız var. Ama bu bir dönem turizme de önemli etki yaptı. Bu sıkıntıları önümüzdeki dönemde anlatacaktır ülkeler. Başta İspanya olmak üzere bütün ülkeler böyle sıkıntılı dönemler yaşadılar. Bu sıkıntılar gelip geçecektir. Önemli olan sinerjiyi yakalayabilmek. Kriz dönemlerinde bile yapılacak çok şey olduğuna inanan insanlardanım. Buradaki ilişkilerimiz özellikle dün Ticaret Odası’nda yapılan toplantıyla buraya yolcu getirmede Ticaret Odası’nın belli destekleriyle sefer sayılarının artırılacağını düşünüyorum. Biz de Valilik olarak ve Büyükşehir başkanının adına da üzerimize düşen ne varsa onun adına da söz vermeye hazırım. Biz her türlü desteğe her türlü yardıma hazırız. Yeter ki iş olsun.”

Mehmet İşler, turizm sektörüne katkılarından dolayı SunExpress’in CEO’su Jens Bischof’a, konukseverliği için Mövenpick Hotel İzmir Genel Müdürü Erhan Çetin’e teşekkür ederek bir plaket verdi. Bischof da gösterdikleri yakın ilgi ve sektör temsilcileriyle buluşturmalarından dolayı İşler’e ve İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’naSunExpress’in birer uçak maketini vererek teşekkür etti.


Bu Haber 03.03.2017 - 13:05:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.