İzmirli turizmciler sıçrama yapamamaktan rahatsız

İzmirli turizmciler sıçrama yapamamaktan rahatsız
Egeli turizmciler, sektörün sorunlarını İzmir Ticaret Odası (İzTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’le paylaştı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “İzmir Ticaret Odası’nın İzmir turizminin sorunlarına çözüm üretme açısından destek vereceğine inanıyoruz” dedi. Turizmin İzmir için önemine dikkat çeken Özgener, “Turizmi çok önemsiyoruz. İzmir turizminin sıçrama yapamamasından rahatsızız” diye konuştu.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim ve Danışma Kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası (İzTO) Başkanı Mahmut Özgener’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. İşler’in başkanlığındaki heyette, ETİK yönetim ve denetim kurulu üyeleri Şinasi Akçay, Uğur Şahbaz, Timur Ömürgönülşen, Haluk Alay, Bahadır Erdin, Bilge Durdu, Funda Çam ve Didem Dirik, Abdülaziz Ediz ile Dr. Zeki Hozer de yer aldı. ETİK heyetinin ziyaretinde İzTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş de bulundu.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzTO Başkanı Özgener’i seçilmesinden dolayı kutlarken yönetim kurulunda bir turizmciye yer vermesinden dolayı da teşekkür etti. İşler, “İzmir Ticaret Odası’nın yeni yönetiminde emek yoğun çalışan turizmci arkadaşımız Oğuz Özkardeş’in olması bize onur ve güç verdi. İzmir Ticaret Odası’nın İzmir turizminin sorunlarına çözüm üretme açısından bize destek vereceğine artık daha çok inanıyoruz” diye konuştu.

ÖZGENER: BU KENT İÇİN TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

Sektörün çatı kuruluşu ETİK’in odaya yaptığı ziyaretten mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, “Yönetimimizde turizmci bir arkadaşımızın olması çok değerli. Çünkü bu kent için turizm çok önemli” dedi. “Biz farklı bir anlayışla odayı yönetmeye geldik” diyen Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burası en büyük oda. Ancak biz tek başına birşey yapma meraklısı değiliz. İşin erbabı sizlersiniz. Sizin temsilciniz de burada. Odayı hep birlikte yöneteceğiz. Biz sadece kendi odamızın işlerini yönetmeye değil, bütünlüğü sağlamaya geldik. Mühim olan iyi şeyler yapmak. Turizmi çok önemsiyoruz. İzmir turizminin bir sıçrama yapamamasından çok rahatsızız. Turizmde yapılacak şeyleri yönetim için de bir fırsat olarak görüyorum. Ne lazımsa birlikte yapmaya çalışalım. Çünkü bu kentte büyük bir potansiyel var.”

ETİK İZTO'YA DOSYA SUNDU

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Özgener’e ülke, bölge ve İzmir turizminin sorunlarını içeren bir dosya sundu. İzmir turizminin acil çözüm bekleyen beş temel sorunu olduğunu anlatan İşler, bunları “İzmir’e direkt uçuş olmaması, marina, stat eksikliği, Ege Medeniyetler Müzesi’nin hala yapılamamış olması ve tanıtım yetersizliği” olarak sıraladı. İzmir Ticaret Odası’nın turizmcileri ve sektörün diğer paydaşları bir araya getirecek iklimi oluşturmasını isteyen Mehmet İşler, “Biz bu yolda elimizi taşın altına koyan sektörün temsilcileriyiz. Ne gerekirse yapmaya hazırız. Yeter ki ortak bir platform oluşsun ortak bir akıl oluşsun” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İşler’in dile getirdiği sorunları yakından bildiklerini ve çözüm üretmek için harekete geçeceklerini söyledi. Özgener, “Ziyarete gelenlerin bizden birşeyler istemesi bize mutluluk veriyor. Sorunlarınızı yakından biliyorum. Dile getirdiğiniz konular bizim de gündemimizde. Bunun için diğer oda başkanları ve başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ile iletişim halindeyiz. Yakında Ulaştırma Bakanımızla ve diğer oda başkanlarıyla birlikte bir araya geleceğiz. Bu sorunları çözmek için birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Bu Haber 24.05.2018 - 16:37:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.