'İzmir’e 3 yat limanı yatırımı şart'

'İzmir’e 3 yat limanı yatırımı şart'
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Avrupa'da yat limanlarının yetersiz olduğunu belirterek, sektördeki açığın İzmir tarafından kapatılmasını istedi. Başkan İşler, Kordon, İnciraltı ve Karşıyaka'ya yapılacak yat limanlarının İzmir'i bölgesel bir yat limanı merkezi haline getireceğini kaydetti.


Bugün Gazetesi'nden Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre, turizm sektöründe çeşitlilik sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülen İzmir'de, ETİK Başkanı Mehmet İşler tarafından 'yat limanı' önerisi geldi.

'AVRUPA'NIN YAT LİMANLARI DOLDU'

İzmir'in yat bağlama açısından son derece müsait bir kıyı şeridine sahip olduğunu belirten İşler, "Yat turizminin olması için yeni marinalar gerekli. AB'de bulunan yat limanları artık doldu. Doğu Akdeniz'de liman yapımı için büyük bir sıkıntı var. Verilen hizmet çok pahalı. Yat sahipleri bağlayacak yer bulamıyor. Kıyı yapıları nedeniyle yeni alanlar yaratamıyorlar. İzmir, Çeşme, Bodrum ve Didim'in yapısı yat limanı yapılması için müsait. Doğal bir limana sahip olan İzmir'de yat limanı olmayışı ayıptır. İzmir biran önce yat limanına kavuşmalıdır. Bu konuda çalışma yapılmaması çok üzücüdür" dedi.

Başkan İşler, İzmir'in 3 limanı taşıyabilecek kapasitede olduğunu belirterek, "İzmir'in yat turizminde istediği payı alması için Kodon, İnciraltı ve Karşıyaka'ya liman yapılmalı" dedi.



Bu Haber 24.06.2015 - 10:00:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.