İzmir'den sağlık turizmi atılımı

İzmir'den sağlık turizmi atılımı
Sağlık turizminde Avrupa'nın başkenti olmaya aday olan İzmir, dünyanın dört bir yanından hasta çekiyor. İzmir'e sağlık turizmi kapsamında en çok turist Libya'dan geliyor. Libyalılar'ı sırasıyla Alman, Gürcü, İngiliz ve Azeriler takip ediyor. Öte yandan, turizmciler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 'İzmir’e sağlık turizmi amacıyla gerçekleştirilen charter uçuşlara destek sağlayacakları' yönündeki açıklamanın, sektörü büyüteceğini düşünüyor.


Sağlık turizminde Avrupa’nın başkenti olmaya hazırlanan İzmir’I, İngiliz ve Fransızlar ‘estetik’ sorunlarının çözümü; Almanlar doğum, Libya ile Kuzey ve Orta Afrikalılar göz hastalıklarının tedavisi için seçiyor.

UCUZ TEDAVİ SEÇENEĞİ

İngilizler, en çok estetik ve plastik cerrahi operasyonları için İzmir'i tercih ediyor. İngilizlerin bu tercihinde kentte son yıllarda estetik ve plastik cerrahide yaşanan gelişmeler başlıca rol oynuyor. Ayrıca, bu operasyonların ücretinin İzmir'de Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması da İngilizler'in tercihinin bir diğer önemli sebebini oluşturuyor. Fransızlar ise saç ektirme operasyonları için İzmir'i tercih ediyor. Kente sağlık turizmi için gelen Almanların en çok tercih ettiği alan ise üroloji ve doğum. Almanların artan yaşlı nüfusa bağlı olarak ürolojiyi tercih ettiğini belirten uzmanlar, "Almanya'nın azalan nüfus artış hızı ve tüp bebek tedavisinde İzmir'in gerisinde kalması nedeniyle Alman vatandaşların doğum tedavisinde bir numaralı tercihi İzmir oldu" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ

Norveç Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ihaleyi bir kez daha kazanan Balçova Termal Tesisleri, Norveçlilerin değişmeyen tercihi olmayı sürdürüyor. Balçova Termal Tesisleri geçtiğimiz yıl bin 288 yabancı turiste sağlık hizmeti sundu. Tesisten en çok yararlanmada Norveçlileri, Belçika, İsveç, Almanya ve Danimarkalılar izledi. 2014'te İzmir'e sadece Libya'dan 14 bin 958 kişi sağlık turizmi için geldi. Libyalıların en çok tercih ettiği sağlık hizmeti ise göz hastalıkları tedavisi oldu. Kuzey ve Orta Afrika'da yaygın olan katarakt problemi yaşayan hastaların şifasını İzmirli doktorlar verdi. Libyalılar'ın 2. sırada tercih ettiği sağlık hizmeti de ortopedi oldu.

UÇUŞ DESTEĞİ TALEBİ ARTIRACAK

Hükümetin yurt dışından Türkiye'ye sağlık turizmi için charter uçuşla gelen hastaların ulaşım masraflarını karşılama kararı almasının, İzmir'e ilgiyi katlanarak artırması bekleniyor. Sektör temsilcileri, İzmir'in yapacağı atılımla bu alanda 50 milyar liralık pay alabileceğini belirtiyor. (Yeni Asır-Tansu Edip Gökbudak)






Bu Haber 11.07.2015 - 09:53:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 11.07.2015 - 11:11

    İşte haber budur. Şıpın turizm kurtuldu ve sağlık dalına da el attık mı zıplayalım mı, atlayalım mı, uçalım mı karar veremeyeceğiz. Merak ediyorum acaba sağlık turizmi diye ahkam kesenler hastanelerde turist ağırlamayı mı yoksa otellerde hasta tedavisi gibi sığ bir anlayışı mı ifade ediyorlar? Aslında sağlık turizmi o kadar ciddi bir iştir ki, bu kadar hafife alınırsa sonu malumdur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.