'İzmir'de tahsise çıkarılan 8 turizm arazisi için 60 başvuru yapıldı'

'İzmir'de tahsise çıkarılan 8 turizm arazisi için 60 başvuru yapıldı'
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, bakanlık tarafından otel yapımı şartıyla tahsise çıkartılan 8 hazine arazisine de 60 yatırımcının başvurduğunu açıkladı. 15 otelin yedisinin inşaatına başlandı.



Sahil bandında 5 yıldızlı otel eksiği bulunan İzmir, planlamadaki sorunların aşılmasının ardından otel yatırımlarında atağa kalktı. Özdere, Seferihisar, Pamucak bölgesi ağırlıklı olmak üzere kentte 15 tane 5 yıldızlı otel yatırımı başladı. 7 tane 5 yıldızlı otel inşaatına başlandığını ifade eden İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından otel yapımı şartıyla tahsise çıkartılan 8 hazine arazisine de 60′a yakın yatırımcının başvurduğunu açıkladı.

Ediz, “İzmir’de yatırım süreci başladı. Özdere, Doğanbey, Seferihisar ağırlıklı olmak üzere çok sayıda 5 yıldızlı otel yatırımı başladı. Planlama süreçleri yatırımcının yatırım yapabileceği konuma geliyor. Seferihisar, Doğanbey, Özdere, Pamucak hattı yatırım yapılması için planlama olarak hazırlanıyor. 2015-2016 yıllarından itibaren bu bölgelerde ciddi yatırımlar muhakkak ki hayata geçecek” dedi. Ediz, “Sadece bu yatırımlarla İzmir’e 15 tane 5 yıldızlı otel geliyor. İzmir’de ciddi bir yatırım süreci başladı ve turizm yatırımları hızlanıyor. Çok önemli otel zincirlerinin 5 yıldızlı otel yatırımları devam ediyor ve yenilerinin de ekleneceği haberlerini alıyoruz” dedi. (HT Egeli)


Bu Haber 08.10.2014 - 11:39:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.